Vecko Revyn viker ut tjockisar

Detta kan låta och tyckas som att jag sorterar in människor, i detta fall kvinnor, i fack - tjocka och smala. Men det är inte jag som delar in kvinnor på det sättet, utan det är media och i synnerhet de kvinnofientliga så kallade kvinnotidningarna. I det här fallet tjej/kvinnotidningen Vecko Revyn.

I sitt senaste nummer har de valt att vika ut flera kvinnor som sitter i deras redaktion. De poserar i bara trosor och har händerna för brösten. Anledningen till utviket sägs vara att de vill visa på hur kvinnor ser ut 'naturligt'. Det vill säga att de har halvnakna kvinnor som är något kraftigare än vad genomsnittsmodellen är idag. På det viset vill de visa på att de är moraliska förkämpar och att de skulle stå på den naturliga kvinnlighetens sida.

De menar på att de står emot de sjuka ideal där man objektifierar kvinnor bara för att de fotat kvinnor så som kvinnor faktiskt ser ut kroppsligen. Själv tycker jag att chefredaktören Linda Öhrn har den vackraste och mest kvinnliga kroppen av dem. Hon har verkligen en fantastisk kropp om man bara tittar rent av på bilderna. Problemet är dock att i de här utviken som Vecko Revyn nu publicerat, så skjuter de sig själva i foten.

Hyckleriet vet inga gränser när man valt att låta halva redaktionen sminkas hårt, fixas i håret och posera vant framför kameran. Om man ska ha ett utvikningsreportage om hur kvinnor ser ut och om man ska leka moraltanter både i artiklarna som är tillhörande bilderna och i de debattartiklar de gjort till svar av kritiken, så borde man åtminstone ha ett reportage så som kvinnor faktiskt ser ut.

Ingen kvinna jag känner till vaknar upp på morgonen med perfekt hår, hårt sminkat ansikte och insmord med brun-utan-sol. Så varför publicerar egentligen Vecko Revyn de här bilderna? Är det för att de vill boosta sina egon genom att få ryggdunkningar av andra hycklande medsystrar i mediabranschen? Är det för att de vill få bekräftat att de duger som de är? Vill de rättfärdiga objektifieringen av kvinnor i media genom att publicera bilder på halvnakna kvinnor modell större?

Jag förstår verkligen inte varför man gör en sådan här sak. Vecko Revyn är i mina ögon inget annat än en hycklande och kvinnofientlig tidning.


Redaktör AngelicaChefredaktör Linda Öhrn


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller med om att tidningen är dålig, det är mest reklam och utseendefixering.

I ett annat nummer var det också "riktiga" kroppar som skulle visas. En tjej som vägde över 100 kilo var med i tidningen och hon var "stolt över sin kropp" hette det.

Inte precis sunt och hälsosamt att väga så mycket.

2011-01-05 @ 20:49:29
Postat av: uh

Det enda man skulle kunna säga är väl att det är dubbelmoral. Man framhäver ett kvinnoideal i tidningarna där målet är att va tunn och alla ska träna och banta som galningar fast de inte behöver det. Sedan som intäkt att tidningen skulle vara human och motbevisa allt detta så publicerar man lite bilder på tjejer som har normalvikt.Men förstår faktiskt inte din invändning mot bilderna. Att "så där ser man inte ut när man går upp på morgonen", det handlade väl inte om hur man ser ut när man är nyvaken? Utan hur ser människor ut till vardags om de knappt har några kläder på sig, och då brukar de allra flesta vara sminkade och ha fixat till håret. Sedan ser det inte ut som någon av dem har brun-utan-sol. Du brukar inte "sminkas hårt" då? host hostDu känns faktiskt lite bitter av någon anledning.

2011-01-23 @ 10:56:53
Postat av: Johan BjörnssonJag tycker att det är bra med ett kvinnoideal där kvinnorna inte är feta.För övrigt så verkar Hu ha en poäng; det känns lite som att Frimodighet är bitter av någon anledning.Men vad som är riktigt sjukt är att Linda Öhrn enligt tidningen skulle vara tjock?Hon Angelica är väl inte tjock hon heller. Mullig, ja, men tjock, nej.Vad fan, om Veckorevyn ska vika ut tjockisar, så ska det vara tjockisar också. Annars är det ju inte roligt :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0