Nationell mental attityd

Det jag skriver om idag handlar om rätt mental inställning och positivt tänkande - något jag har valt att kalla nationell mental attityd.

Våra attityder, såväl positiva som negativa, påverkar det vi gör. Oavsett om det är arbetet inom den organisation vi är med i, vårt jobb eller i våra relationer. Positivt tänkande handlar om individens vilja att se möjligheter och utmaningar istället för hinder och svårigheter. Våra attityder påverkar samspelet med hela vår omgivning, och kan därför vara avgörande för att få ett fortsatt förtroende från de runt om oss.

Se det som att vi har ett val i allt vi gör och hur vi reagerar. Bara vi själva är ansvariga för våra val och för våra reaktioner. För att vi ska kunna bli respekterade av vår omgivning så måste vi också ta ett ansvar för det. Jag menar att vi väljer hur vi reagerar på allt! Blir jag arg på någon så är det för att jag väljer det. Blir jag ledsen, glad, irriterad, peppad, så är det precis likadant. Jag har valt att känna så. Det är ju inte så att ett speciellt ting eller en speciell person är ett föremål för ren och skär ondska eller att förbanna sig över. Självklart reagerar vi ibland instinktivt, och ibland har vi rätt att bli arga och att utagera det. Men i de flesta fall skulle vi agera annorlunda om vi bara stannar upp och tänker efter. När jag själv har stannat upp i en reaktion och funderat på om jag hade kunnat reagera annorlunda så har det många gånger hänt att jag istället skrattat åt mig själv. Trots att jag stunden innan varit riktigt förbannad eller irriterad över något.

Är vi själva negativa så skapar vi en sådan effekt. Och är det egentligen inte ganska egoistiskt att sprida sina egna negativa tankar och aggressioner i sin utagerande energi och låta andra människor påverkas av ens egna känslor?

Att faktiskt göra något, istället för att bara sitta och snacka, är jobbigt och ställer krav på en som person. Självklart är det lättare att prata om det förgångna och att älta det, för det kan man ju inte heller påverka. Då kan knappast någon annan eller ditt egna samvete kräva av dig att göra något åt det. Många har också lätt att hellre se andras svagheter istället för att blicka inåt och se sina egna brister. Skulle man upptäcka att man själv inte är felfri så måste man ju hantera det, och dessutom inse att man själv har ett ansvar för det.

Prestige är också ett stort problem hos många. Visserligen är det en bra egenskap i sin grundmening, men för vissa har det tagit abnorma proportioner. Många gånger låter man sina egna känslor och sin prestige styra över förnuftet. Jag menar inte med det jag skriver att jag skulle vara prestigelös, men att vara medveten om problemet med tjurskallig prestige gör att man påminner sig själv om vad det är man egentligen kämpar för och kan jobba på det.

Man låter sig vara en del av problemet om man inte sätter sig emot egoism och skitsnack. Vi måste visa att vi är bättre människor och mer moraliskt riktiga än våra fiender. Man ska komma ihåg varför media och etablissemanget proppar oss fulla med smörja genom tidningar, reklam och tv. Propaganda som syftar till skvaller och egoistiskt leverne. Dåliga vanor och dålig moral. Det är för att fördumma oss. För att se till att trycka ned och motarbeta vår inre motståndskraft mot vad som är fel och oriktigt. Väljer vi att låta oss påverkas av detta och även bete oss på liknande dekadenta sätt, så kommer vi inte heller att komma någon vart. Då kommer vi att fortsätta att vara en del av problemet.

Att vara en del av lösningen är att ha framtidstro, vara positiv, våga vara ödmjuk samt att vägra skitsnack och intriger. Vi måste se ett värde i det vi gör - stort som smått. Lösningen är att uppmuntra andra i vår omgivning att kämpa på sitt eget sätt. Även om vi själva kanske skulle göra det lite annorlunda. Det betynger mig att se att det finns människor som säger "det där går inte" eller "det där är en dålig idé". Vad vinner man egentligen på det? Ingenting. Det enda resultatet av det är att man själv fungerar som en stor käpp i det hjul som andra kämpar för att försöka få i rullning.

Det som har hänt ligger i det förgångna och det finns inget vi kan göra åt det. Det är i nuet vi kan agera och välja hur vi ska bedriva vår kamp. Välja att aktivera oss på det sätt vi tror på. Framtiden är vår - lösningen är en tro på den.


Ett tyst medgivande är också våldtäkt

Många tjejer och kvinnor upplever en stress och press över hur de förväntas att vara. Knappast är det männen som kan eller ska beskyllas för detta. Det är det sexistiska konsumtionssamhälle vi lever i som gjort att tjejer och kvinnor känner den här stressen och pressen. Att räcka till, och att leva upp till förväntningen av den perfekta kvinnan - madonnan och horan i ett väl förpackat format.

Liberalism är lika med ondska, liberalism är varken frihet eller jämlikhet. Filosofin är av ondo, och skapar inte bara ett dåligt samhälle. Den skapar dåliga människor – i synnerhet dåliga kvinnor. Detta för att kvinnor följer makt och kvinnor följer trygghet. Det ligger i vår natur. På grund av det sjuka samhälle vi lever i så håller makten och dekadensen varandra hårt i hand, där de kastat ett halsband av hedonism kring vår hals och håller hårt och krampaktigt i kopplet. Att följsamt låta oss ledas är lättare än att streta emot.

Konsumtionshetsen har lett till att vi svenskar inte bara, problematiskt nog, konsumerar materiella ting. Den har lett till att vi konsumerar människor. Genom villkorslöst sex och att man med detta slösar med sig själv så är man del i det vi så hårt föraktar. Villiga kvinnor blir produkten, där utbudet kommer alltid att styras av efterfrågan. En ond cirkel - liberalismens filosofi. Som nationalister, eller vad vi nu väljer att kalla oss, är vi inte sena att fördöma våldtäkter. Missförstå mig inte. Självklart är detta något som i alla lägen ska fördömas, förkastas och visa brinnande avsky mot. Men våldtäkter handlar inte alltid om ett överfall i en mörk skog eller att bli inträngd i en mörk port. De vanligaste våldtäkterna handlar om ett tidigt skede i dejtandet eller kanske sena krogkvällar . Jag pratar om det tysta medgivandet, som också är våldtäkt.

Låt säga att en kvinna varit förtjust i en man under en längre tid. Hon tycker att han har allt och lite till. Han visar ett begynnande intresse, och bjuder ut henne på ett par dejter. Efter ett par gånger blir det till slut att de bestämmer att ha en filmkväll hemma hos honom, och de börjar kyssas lite lätt. Han känner att något väcks inom honom, och blir mer och mer påstridig. Kyssarna blir djupare och hon känner att det inte riktigt känns som hon trott och hoppats. Men hon kysser honom lika djupt, hon vill ju inte framstå som ointresserad. Han börjar knäppa upp hennes blus, varpå hon skruvar på sig obekvämt och lätt flyttar bort hans händer från sin kropp.

– Jag tycker verkligen om dig, säger han och stryker henne över kinden och håret. Anspänningen i henne släpper en aning och kyssarna återgår till vad de var en stund innan. Han gör ett nytt försök att knäppa upp hennes blus, och den här gången låter hon honom göra det. Han tycker ju om henne och hon vill ju inte framstå som tråkig. Någonstans är hon medveten om att hon är utbytbar. Precis som en mobiltelefon eller en tröja. Hon vill vara rolig, fantastisk och avslappnad. En kvinna á 2010 släpper till!

Efter en stund står hon halvnaken på hans vardagsrumsgolv, han tar hennes hand för att leda henne mot sovrummet. Det är kallt i rummet och kylan gör att hon får knottror på armarna. Hon mår lätt illa, det känns fortfarande inte bra. Men hon skjuter bort den känslan och följer honom in till sovrummet. Med en lätt knuff landar hon på rygg i sängen och känner obehaget stiga inom henne. Hon tycker om honom. Men hon vill inte. Inte nu. Han kastar av sig sina kläder och kryper ned under täcket med henne och tar aggressivt på hennes kropp. Hon låtsas uppskatta det, hon vill ju inte såra honom. Han ber henne göra saker som hon inte vill göra. Men hon gör det ändå, då hennes undermedvetna elakt ropar att hon är utbytbar.

Efteråt lägger han sig på sidan och snarkar högt. Hon sätter sig på sängkanten och känner hur illamåendet står henne upp i halsen. Ögonen är tårade och hon känner sig smutsig. Hon krånglar på sig kläderna och plockar ihop sina saker. Sakta genom natten går hon hem och känner hur tårarna bildar ränder längs hennes kinder.

Mannen i just det här exemplet bör inte klandras, det enda han kan beskyllas för är kanske att han varit lite påstridig. Kvinnan sa inte nej, och visade knappast att hon egentligen inte ville. I lagens mening är detta inte en våldtäkt. Men, det exemplet visar är att den här kvinnan våldtagit sig själv. Genom att göra något hon inte ville. Genom att inte säga stopp eller nej. Att inte vara stark nog i sig själv gav honom ett tyst medgivande, och det är i mina ögon också en våldtäkt.
Där det är hon själv som är ansvarig.


Klappjakten - Lucka 22

Klappjakten fortsätter: Svara på frågan nedan så har du chansen att vinna dagens julklapp. Bästa svar vinner!


Vad kommer ditt nyårslöfte att bli?


SM i Idioti

...och förstaplatsen går till herr statsminister!

I sitt jultal som han höll idag så talade han med kluven tunga. Talet i sig var väldigt förvirrande och motsägelsefullt. Det var med stor sorg jag tittade på talet och hörde hans ord. Han är statsminister för det här landet, och måste vara en av de sämsta regeringschefer vi haft. Han och hans regering kommer att leda Sverige mot ett rent och skärt helvete.

Under början av talet så beskriver han Sverige med ord som öppenhet, frihet och - självklart - mångfald! Ord som han återkommer till gång på gång. Statsministern beskriver att det sköna och det vackra med Sverige i synnerhet är att leva sida vid sida med människor som ser annorlunda ut och som tycker annorlunda. Problemet i det han säger går att finna ur många olika aspekter. Först och främst så beskriver han "sitt Sverige" på ett sätt som han själv och hans politik inte eftersträvar - öppenhet och frihet. Snarare tvärtom. Mångfalden han pratar om är inte heller något han själv tillämpar, då mångfald inte har plats i "hans" Sverige. Där handlar mångfald om att tycka rätt och att vara lika. Både kulturellt, åsiktsmässigt och den förbannade strävan efter jämlikhet och jämställdhet.

Han pratade även om terrordådet i lördags förra veckan, och betonade där - åter igen - vikten av öppenhet och mångfald i det svenska samhället. Det är ju just det som gjort att självmordsbombningen blev ett faktum! Statsministern fortsatte sitt tal med att säga att det absolut inte var så att attentatet var en händelse till följd av de svenska trupperna i Afghanistan. Nej minsann, det var enligt Reinfeldt som så att självmordsbombaren sprängde sig själv i luften för att han "hatar friheten och öppenheten i det svenska samhället". Så självmordsbombarens egna motiv till dådet stämmer alltså inte, utan det är statsministerns amatör-psykologiska analys av honom som stämmer bättre överens med verkligheten?

Det statsministern inte heller ser är att han under sitt lågvattenmärke till tal skjuter sig själv i foten. Han menar på att öppenheten, friheten och mångfalden är vackert och eftersträvansvärt men samtidigt erkänner han att det är möjligt att dessa inte är förenliga. Detta för att han under talet varnar för att det kan finnas fler självmordsbombare inom rikets gränser. - Uppenbarligen går det att växa upp här, men att bli extrem mitt i livet och se ett helt annat Sverige framför sig, sade Reinfeldt. Hm, kan det vara så att varken assimilering eller integration fungerar? Dessutom tog han upp i sitt tal att svensk lag står över religiös övertygelse. Något som borde vara så självklart att det inte ens bör vara värt att nämnas, men i Fredrik Reinfeldts Sverige så är det tydligen inte lika självklart.

Under valrörelsen upprepade han många gånger att den som gillar Sverige inte bör rösta på Sverigedemokraterna. Jag vill säga som så, att den som gillar Sverige inte bör rösta på något parti i sjuklövern, allra minst på herr Reinfeldt. Statsministern gillar inte Sverige och han gillar inte mångfald. Han gillar enfald - och det visar han genom att vara en enfaldig idiot.


Sveriges mest politiskt inkorrekta krönikör i PK-media

Bra märkligt att man blir förvånad när man läser något vettigt i etablerad media, men så blev det när jag läste Ulf Nilsons krönika i Expressen igår kväll. Jag rekommenderar starkt att läsa den, länka gärna till krönikan och låt människor som inte redan är "frälsta" läsa denna. Jag vet själv att jag försökt få vänner och släktingar som inte är nationalistiskt sinnade att läsa texter av olika slag, och av någon anledning så är det alltid det som står i etablerad media som biter mest på dem.

Jag har redan tidigare länkat till en krönika som Henrik Johansson skrivit. Jag håller fast vid att den är det absolut bästa jag läst. Inte för att det egentligen är något nytt under solen, utan för att han pekar på självklarheter ur en synvinkel som även den mest mångkulturvurmande kulturtanten skulle förstå och se problemen i. Frimodighet är en blogg som antagligen sjunger för kören, det vill säga har läsare som till större delen redan är nationella. Men det jag och bloggen vill uppmana till är just frimodighet bland er läsare. Ta obekväma diskussioner, ta debatten och våga visa problemen för den mest motsträvige. Men då handlar det om att göra det på rätt sätt och presentera rätt texter att sätta sig in i. Henrik Johanssons krönika är ett ypperligt exempel på en sådan text. Den kan du hitta här.

Annars finns det också ett intressant och oerhört skrämmande filmklipp där man skickade en reporter från amerikanska Fox News till Malmö. Detta kan du också visa för den som instängd i sin bubbla i ett fint medelklassområde tror att mångkultur är lika med att dansa afrikansk dans som träningsform eller att äta kryddig kebab med kollegorna på lunchen.


Självmordsbombningen - Orsak och verkan

Samtidigt som cirka 850 personer tågade i tysthet mot det svenskfientliga våldet i facklornas sken, inträffade den första självmordsbombningen mitt i julruschen inne i Stockholms innerstad. Syftet med attentatet var att skada oskyldiga svenskar – eller som han själv skrev i brevet adresserat till TT och Säpo – ”nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör”.

Jag fördömer attentatet, och att det hade kunnat sluta i en enorm tragedi med många oskyldiga svenskar som offer. Tragedin ligger just nu i att det nu ännu tydligare än någonsin står klart att Sverige inte längre är tryggt och ohotat. Det finns inte någon här i Sverige som kallar sig nationalist och som ursäktar självmordsbombningen eller som hade försvarat dådet om offren varit åtskilliga svenskar. Men, det är oerhört naivt att tro att gårdagens attentat var en direkt följd av den ansvarslösa invandringspolitiken och det fanatiska omhuldandet av mångkulturen som sådan. Vad lördagens självmordsattentat helt och fullt handlar om är orsak och verkan. Enligt det meddelande som skickades till TT och till Säpo så sades anledningen till attentatet vara Sveriges närvaro i Afghanistan och Lars Vilks målningar av den muslimska profeten Mohammed.

Det ligger ett stort problem i att hotbilden, mycket tack vare det allt mer tvångsmässiga upprepandet av detta, är muslimer och åter igen muslimer. Tänk efter själv, tror du att självmordsbombningar är ett kulturellt betingat inslag som kommer med på köpet i ’berikandet’ av Sverige? Skulden för attentatet i lördags bör därför inte ligga på muslimer som grupp, varken i allmänhet eller i synnerhet. Vettvillingen som sprängde sig själv i luften är den som bär ansvar för sina handlingar, men det yttersta ansvaret ligger hos den styrande regeringen och hos Fredrik Reinfeldt som regeringschef. Han och hans regering har dragit in Sverige i en konfliktsituation, när Sverige egentligen inte har något med den att göra. Att klandra muslimer och mångkulturen som sådan är att se symptomen och inte sjukdomen.

Politikerna har fört en ansvarslös politik, till stor del för den så kallade neutraliteten och sticka-huvudet-i-sanden-mentaliteten. Att Sverige skulle vara neutralt är något som inte stämmer. Allra helst med tanke på att Sverige idag aktivt deltar i en konflikt i Afghanistan som fortfarande pågår. Än så länge har fem svenska soldater fått sätta livet till i Afghanistan, flertalet har skadats svårt. Jag tänker inte ställa mig bakom protester mot attentatet där man menar på att det är muslimer som grupp som bör klandras, eller att detta skulle vara en direkt följd av mångkulturen. Bara för att många svenskar finner sig i att vi blir utsatta för förtryck och mördade, både bokstavligt och bildligt talat, så kan vi inte vänta oss att människor från andra länder och andra kulturer tolererar det.

Att Sverige öppnar upp stora famnen och stora plånboken för all världens folk samtidigt som man skickar soldater till deras ursprungsländer för att ockupera dessa är sinnessjukt och det, just det, bör fördömas helt och fullt. Det som bedrövar mig i debatten och de är att många tycks tro att detta inte hade hänt om Sverige inte hade varit så mångkulturellt som det tyvärr blivit. Hade vi haft invandringsstopp till Sverige så hade det med all säkerhet satt sig en självmordsbombare på flyget hit i alla fall, och ändå sprängt sig själv i luften på Drottninggatan.

För att vi i preventiva syften ska förhindra att liknande händelser inträffar igen så måste vi försöka förstå varför det hände. Det gör det självklart inte rätt, och det är inte heller en rättfärdigande anledning. Att förstå det kan däremot ge en förklaring. Om du får en sten inkastad genom ditt vardagsrumfönster, ska du vara arg på stenen eller på den som kastade stenen?


Frimodighet på facebookNu finns bloggen som en intressegrupp på facebook.
Sök på "frimodighet.blogg.se" och klicka på gilla,
så kommer det att synas i din logg varje gång som ett nytt inlägg kommit upp på bloggen.


2010 – Ett år av svenskfientlighet och svenskhat

Etablerad media, svenskhatande politiker och av dem indoktrinerade svenskar har sedan länge påstått att ordet ”svenskfientlighet” är ett icke-ord. Att fientlighet och hat mot svenskar är överdrivna termer för de brott som gång på gång upprepas mot etniska svenskar och personer av nordiskt ursprung. Tyvärr, är inte detta hjärnspöken hos övertygade nationalister. Detta är den verklighet du lever i. En verklighet och ett land till så fyllt av hat och förakt mot sin egen ursprungsbefolkning att man på ett destruktivt och självplågande sätt gör skada på sitt eget folk. Genom media och maktens uppvigling är det de som är ytterst ansvariga för misshandel och mord på vårt folk. Både fysiskt och psykiskt.

I slutet av mars slog den 23-årige libanesen Ahmad Akileh ihjäl 78-åriga Inger Wickman på en parkeringsplats i Landskrona. Inger och hennes man Sven hade tutat på honom för att han stod i vägen med sin bil på den parkeringsruta de hade tänkt parkera. Det räckte för att Ahmad Akileh skulle misshandla Inger och därmed också ta hennes liv. Straffet blev fängelse i knappt två år och 42 000 kronor i skadestånd till Ingers man, Sven.

I maj mördades den 16-åriga flickan Beatrice Fredriksson av sin kurdiske pojkvän Barzan Kamal Othman Khoshnaw. Motivet sades vara hedersmord, då han trodde att flickan var gravid och väntade hans barn. En omöjlighet för honom, vilket gjorde att han angrep henne med kraftigt strypande våld mot hennes hals. Även med mycket kraftigt våld i form av sparkande våld och slag mot hennes huvud, hals och överkropp, samt genom att kasta henne mot ett stort stenblock. Till följd av allt detta hade hon erhållit sådana skador att hon avlidit till följd av dessa. I och med denna händelse gjorde han samtidigt sig själv och sin familj en stor förtjänst. Eftersom Barzan vid mordet inte hade permanent uppehållstillstånd så kommer den processen att avbrytas, och uppehållstillstånd utfärdas för mördaren och hela hans familj. Detta är vad principen om verkställighetshinder innebär.

Patric John Seavers, även han av utländskt påbrå, mördade sin svenska 2-åriga styvson i mitten av juli. Han hade vid upprepade tillfällen tidigare misshandlat pojken, en gång så allvarligt att han bröt armen. Den svenska kvinnan som var pojkens biologiska mamma och sambo med Patric hade intet ont anat. På morddagen i juli hade mannen misshandlat pojken så svårt att han hade kraftiga inre blödningar och till slut avled av skadorna, allt medan mannen själv satt och spelade tv-spel.

I början av september mördades den 30-åriga Kenny Malmberg på en fest av en invandrare i samma ålder. På festen hade det blivit en dispyt mellan Kennys vän och invandraren. Tumult uppstod, och det slutade med att Kenny blev knivhuggen bakifrån av invandraren och avled sedan till följd av de skador han fick.

Samma månad var det dags igen, den 27-åriga Elin Krantz bragdes om livet när hon skulle hem efter en utekväll i Göteborg. Den 23-årige Eprhem Tadele Yohannes hade börjat med att antasta Elin och en väninna till henne på spårvagnen. Väninnan gick av på en tidigare hållplats och spårvagnschauffören kastade av Eprhem, men han lyckades ta sig på spårvagnen igen och såg till att Elin Krantz aldrig kom hem. Senare hittades hon svårt sargad i ett buskage. Hon hade misshandlats och torterats så grovt att det var svårt att identifiera henne.

Året har varit ett år fyllt av bestialiska mord, allvarliga misshandelsfall, råa åldringsrån och brutala våldtäkter på allt från 8-åriga flickor till 80-åriga damer. Tyvärr är 2010 det år jag kommer att komma ihåg som ett år av svenskfientlighet och svenskhat, men det är nog nu, det är dags att slå tillbaka!

Du har nu ett val – Det är dags att resa dig och stå upp mot det svenskfientliga våldet. 


Klappjakten - Lucka 8

Klappjakten fortsätter: Svara på frågan nedan så har du chansen att vinna dagens julklapp. Bästa svar vinner!Vad innebär det för dig att fira jul?

Det vinnande svaret skrevs av "Onkel A":
"att tillsammans med de mina fira en jul där våra svenska traditioner och seder ännu inte tagits ifrån oss, så Gud oss hjälpe".

Vinsten är en söt och julig disktrasa.

Grattis!


Sista steget i EU:s plan för att krossa Europa

Under veckan hade Europeiska kommissionen toppmötet ”EU-Afrika” i Tripoli, Libyen, där man presenterade en plan som syftar till att skapa ett utökat euro-område i Afrika. Detta kommer i sin tur att leda till att det inom området ska leva 2,5 miljarder människor och att 80 länder ska ingå i unionen. Även kallad ”ny allians mellan Europa och Afrika”. Den europeiska unionens ordförande José Manuel Barroso, även före detta medlem i det portugisiska kommunistpartiet, sade: "Vi har kommit till Tripoli med ett fascinerande långsiktigt perspektiv av ett Europa-Afrika, med det ekonomiska området i huvudsyfte. Detta kan komma att bli ett område som kommer att erbjuda möjligheter för 2,5 miljarder invånare år 2050”.

"Den ekonomiska och finansiella krisen är inte över ännu. Men vi arbetar hårt för att komma ur det. Nya vägar, för Afrika och Europa att återställa och snabba på tillväxten, är öppna", tillade han. Barroso har även meddelat att EU fullt ut ska försöka integrera hela Afrika i den europeiska monetära zonen redan år 2050. Detta kommer självklart, och rent oundvikligen, även att leda till en fullständigt politisk integration. Den senaste krisen i Grekland och den pågående krisen i Irland och Spanien visar att euro-området inte ens verkar fungera effektivt inom Europa. En av de största orsakerna till euro-områdets misslyckande i Europa är skillnaderna i den ekonomiska produktionen och sammansättningen i de europeiska nationerna. Detta leder till skuldnivåer som inte stämmer överens, likaså handelssiffror och andra värderande ekonomiska indikatorer. De extremt stora skillnaderna mellan de afrikanska ekonomierna och de europeiska ekonomierna gör att ett kombinerat valutaområde är fullständig galenskap.

Afrika är världens fattigaste bebodda kontinent. Av de 175 länder över i FN:s Human Development Report 2003, rankades 25 afrikanska nationer lägst bland alla världens nationer. Den afrikanska tidsskriften Economic Outlook, som fokuserar på ekonomin för de flesta afrikanska länder, ges ut av OECD Development Centre och Afrikanska utvecklingsbanken. Denna tidskrift påpekade att ekonomierna i Kina och Indien har vuxit snabbt, Latinamerika har haft en måttlig tillväxt, medan Afrika däremot "har stagnerat, och till och med tillbakabildades när det gäller per capita, utrikeshandel, investeringar,och andra ekonomiska tillväxtåtgärder". Den afrikanska ekonomiska utvecklingen strider mot den moderna ekonomiska teorin, som menar att ökad befolkningstillväxt och urbanisering leder till ekonomisk utveckling. I Afrika har alltså det motsatta hänt. 

Hela Afrika, som omfattar 52 länder, däribland de relativt välbärgade nordafrikanska arabländerna och den vita minoritetsbefolkningen i Sydafrika, har ett BNP på endast $1,2 miljarder (2008 års siffror av Internationella valutafonden) . Detta motsvarar 2 procent (!) av världens totala BNP på cirka 60 miljarder dollar. Europas BNP däremot, stod 2008 på $22,2 miljarder, nästan en fjärdedel av världens totala BNP. För att förtydliga saken ännu mer, så finns det i Afrika ingen korrelation mellan naturresurser och livskvalitet. Angola, till exempel, har stora diamant- och oljeresurser, men är ett skolexempel på fattigdom och förstörelse. Afrikanska länder dominerar de nedre delarna av FN:s Human Development Index. Barndödligheten är hög, medan livslängden, läskunnigheten och utbildningen alla är låga.

Liberaler har nitiskt försökt att hitta på många ursäkter för den pågående katastrofen i Afrika. Ursäkterna består huvudsakligen av kolonisering, och att skulden ligger hos vita människor. Verkligheten är att den främsta orsaken till Afrikas utvecklingsstörning, är den förbluffande låga IQ-nivå som förekommer på kontinenten. I en tidskrift av American Psychological Association, skriven i juni 2005, är den genomsnittliga IQ-nivån i Afrika söder om Sahara på låga 70. Med tanke på att detta är den genomsnittliga siffran, betyder det att hälften av alla afrikaner har en IQ under 70. En IQ på mellan 71 och 84 är officiellt klassat som "gränsfall till intellektuell dysfunktion", medan en IQ under 70 officiellt är klassificerat som "lindrig utvecklingsstörning."

Europeiska kommissionens plan för att integrera hela Afrika i euro-området är helt klart ett förarbete till full politisk integration, vilket redan stakats ut i Europa. Detta drag, tillsammans med den lika vansinniga massinvandringspolitiken bland samtliga styrande partier i Europa, kommer att säkerställa att Europa kommer att dö. Om inte nationalister från alla Europas länder tar kampen på fullaste allvar och arbetar tillsammans för att undvika denna katastrof.

Klappjakten - Lucka 7

Klappjakten fortsätter: Svara på frågan nedan så har du chansen att vinna dagens julklapp.
Bästa svar vinner!Nämn ditt bästa exempel på hur man kan praktisera nationell
solidaritet i sin vardag gentemot sina medmänniskor.

 
Det vinnande svaret skrevs av "Kim Petrusson":
"Genom att varje dag iaktta ens egna tankar om sina medmänniskor. Att i tanken upprätthålla en mildhet och nyfikenhet gentemot de människor man träffar dagligen. Lyckas man med detta kommer de goda handlingarna automatiskt. Och då inte ur en altruistisk offermentalitet, utan genom ett äkta värde".

Vinsten är en ask med "machopiller".

Grattis!


Klappjakten - Lucka 4


Vem är din svenska och största nationella förebild?

Det vinnande svaret skrevs av "Tigerlilja Libenhed":
"Jag har inte en förebild, utan alla de som vågar göra något i vardagen för att hjälpa en medmänniska i nöd. De som vågar säga ifrån när något är fel, och kämpar för det de tycker är rätt. Alla vardagshjältar."

Vinsten är en påse med juleskum.

Grattis!


DO - Den dränerande ombudsmannen

Diskrimineringsombudsmannen är en statlig myndighet som säger sig arbeta mot diskriminering, och för allas lika rättigheter och möjligheter. Detta säger sig myndigheten göra genom att se till att diskrimineringslagen följs. Den lagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Den statliga myndigheten, DO, bildades den 1 januari 2009 genom att de fyra dåvarande ombudsmännen mot diskriminering slogs ihop. Regeringen är det organ som utser chefen för myndigheten, som i sin tur kallas diskrimineringsombudsman. Den utsedda chefen för myndigheten och diskrimineringsombudsman är en kvinna vid namn Katri Linna. Men vad gör egentligen diskrimineringsombudsmannen, både i egenskap av statlig myndighet och i egenskap av den kvinnlige ombudsmannen?

En förutsättning för att få hjälp av DO är att du ska känna dig kränkt. Ett ord som blivit extremt urvattnat under de senaste åren. Människor känner sig kränkta i tid och otid, angående allt från att grannen dragit över en kvart på tvättiden till att konditoribiträdet har negerbollar till försäljning. Lättkränktheten och närheten till tårar finns där bland var och varannan, men det är av någon anledning speciellt utbrett bland dem som kan dra fördel av att blivit kränkta. För självklart finns det tydliga gränser om vem som kan bli kränkt och inte – en skillnad som DO bestämmer. I regel ska du uppfylla vissa kriterier för att du ska uppfattas som ett föremål för diskriminering. Minst ett av kriterierna nedan bör vara uppfyllt, men ju fler desto lättare att få hjälp från DO:

- Du är kvinna.
- Du tror att du är kvinna.
- Du ser ut som en kvinna.
- Du har ett icke-nordiskt utseende, ju mörkare hy och hår desto bättre.
- Du tror på något som strider mot svensk kultur eller svenska seder.
- Du är handikappad.
- Du vill ha sex med personer som är av samma kön som dig själv.

Är du man, har ett nordiskt utseende, vill främja svensk kultur och svenska seder, är normalfungerande mentalt och fysiskt SAMT föredrar sexuellt umgänge med kvinnor, så är det enligt DO som så att du omöjligen skulle kunna vara ett föremål för kränkning eller att själv känna dig kränkt. DO måste verkligen vara Sveriges, om inte världens, märkligaste myndighet!

Ett exempel på inkompetensen hos DO:
I början av 2009 anmälde en kvinna att Stockholm stad hotade att stänga av henne från sin barnskötarutbildning om hon inte tog av sig sin heltäckande slöja. Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna har sedan dess tänkt så det knakat. Hon har tagit så lång tid på sig att justitieombudsmannen nu till slut rytit till och kritiserat myndigheten. Det skedde bara för ett par veckor sedan och tog eventuellt skruv, för i går fattade till slut Katri Linna sitt beslut. Men, den som trodde att den exceptionella handläggningstiden åtminstone skulle leda till ett väl underbyggt och vägledande beslut, blir besviken. DO konstaterar att kommunens beslut strider mot lagen. Men hon tänker inte släpa Stockholm inför rätta, eftersom hon inte är säker på att agerandet skulle uppfattas som diskriminering. Det här innebär dels att skolorna inte får den juridiska vägledning som de efterlyst, dels att beslutet inte går att överklaga.
Sammanfattningsvis - Linnas slutsatser betyder i praktiken ingenting!

Under förra året var kritiken så hård mot den chef som utsetts av regeringen, att tidningen Chef utsåg Katri Linna till Sveriges sämsta chef. Något som också många anställda på DO kan vittna om. Långa handläggningstider, otydlighet, inkonsekvens, projekt som aldrig blir klara och rapporter som skrivits om hur många gånger som helst. De som har avtalad tid med henne får finna sig i att det snarare är ett undantag än en regel att hon är i tid. Vid ett tillfälle kallade hon en sjukskriven medarbetare till ett möte som hon sedan själv kom 45 minuter för sent till. Katri själv tycker att det är en del av hennes charm. En rapport kan bli godkänd fem gånger innan hon till sist bestämmer sig för att den är klar. Då fastställs när den ska kommuniceras ut, för att den ska passa in i medarbetarnas schema och samtidigt få maximalt genomslag i media. Sedan kan det gå en vecka eller två innan Katri Linna plötsligt ångrar sig.

DO som organisation tycks inte heller må särskilt bra. I spåren efter Katri finns gråtande, förvirrade och rentav sjukskrivna medarbetare. Hennes ledarstil präglar hela myndigheten. Ledningsgruppen beskrivs som ”tyst” och deras möten saknar ofta dagordning. Efteråt är det sällan någon som vet vilka beslut som har fattats. Att vara diskrimineringsombudsman är en titel som förpliktigar. Därför finner jag det märkligt att hon öppet kan skälla ut personer inom organisationen inför andra. Eller hur hon kan sätta sig hos en medarbetare, och baktala deras gemensamma kolleger. Många vittnar om en ovilja – vissa kallar det till och med oförmåga – att förstå kritiken. Missnöjet framkommer i varje fall tydligt, svart på vitt, i myndighetens medarbetarundersökningar. Flera av dem som har valt att sluta har varit öppna med sitt ogillande. Katri Linna har gått hos en mentor för att få stöd. Enligt medarbetarna har hon dock inte förändrats en millimeter.

Men, tillsätter man en labil och inkompetent person med en enda merit; politisk korrekthet, så kan man kanske inte heller förvänta sig annat. Vad som är otroligt skrämmande är dock att kvinnan i fråga som sagt är tillsatt av regeringen. En berättigad fråga under myndighetens första år, är om det finns någon annan myndighet som lyckats uträtta så extremt lite som DO. Inte mig veterligen.

Den nationella klappjakten

Idag sätter jag igång en bloggbaserad julkalender som kommer att sträcka sig fram till julafton; Den nationella klappjakten!

Det kommer gå till som så att jag varje dag fram till jul kommer att ha en kalenderlucka på bloggen där en person kommer att vinna ett litet eller stort pris. Under varje lucka kommer det att finnas en fråga att besvara. I klappjakten är det jag som är enväldig domare, och därmed bestämmer jag varje dag vem som är vinnare för dagen. 

Bästa svar eller motivering vinner!
När jag dragit en vinnare så kommer det att presenteras på bloggen vad den personen vunnit. Det enda du behöver göra är att svara i kommentarsfältet och ha med din mailadress när du svarar (den syns ej öppet på bloggen). Sedan kontaktar jag dig per mail om du har vunnit, och skickar din vinst till dig dagen därpå.


Varför ska just DU vara den första personen att vinna det första priset i klappjakten?


Den vinnande motiveringen skrevs av "Kampman":
"För att jag är en driven färsking ;) Skön idé för övrigt! Gillar jul-spex!"

Vinsten är en inbunden version av Niccolò Machiavellis bok, Fursten.

Grattis!


RSS 2.0