Upp till kamp...

...för att vara först i Sverige med en iPad eller iPhone 4!För några månader sedan skulle jag och en väninna på bio en kväll. När vi gick längs Kungsgatan, på vägen till bion, såg vi att det var hundratals människor där som köade. De stod i tre olika köer. När vi tittade på vart de tre olika köerna ledde så såg vi att de gick till Telia, Telenor och Tre. Folk hade slagit upp tält i köerna, hade med sig campingstolar, filtar och termosar. Vi skrattade åt hur sjukt det såg ut att Kungsgatan helt plötsligt var en campingplats, men när jag sedan frågade en person i kön om varför det var sådana köer så blev jag istället förbannad. Riktigt förbannad.

Det förhöll sig nämligen som så att iPhone 4 skulle släppas den natten. Folk hade alltså gått man ur huse och tålmodigt köat i timmar för att vara de första att få köpa mobiltelefonen. Lika arg blev jag idag när jag såg bilder på nätet om iPaden som släpptes i natt. Det var samma sak, folk hade köat i timmar. Denna gång i bitande iskyla. Man trotsade alltså väder och vind för att vänta i timtal på att få köpa en sak.

Vi påminns dagligen om det kalla och råa land vi lever i, bokstavligt och bildligt talat. Rån, våldtäkter, mord och misshandel på svenska kvinnor och män. På ungdomar. På barn. Ingen, eller ytterst få reagerar. Man flyttar från mångkulturen för att i hemmets lugna vrå ständigt upprepa för sig själv att "det händer inte mig". Sedan kanske verkligheten blir mer och mer påtaglig, och det händer något som drabbar en bekants bekant eller grannen. Men det spelar ingen roll. För det händer ju ändå inte mig.

Förr i världen var det vackraste och det mest ädla att kämpa för rättvisa, solidaritet och sin nations väl. Kosta vad det kosta ville. Man trotsade väder eller vind - avstånd eller motstånd. Jag trodde att samhällsutvecklingen gjort att svenskarna som folk blivit passiva, lata och förbannat bekväma. Så verkar dock inte helt vara fallet, det är bara värderingarna och saken i sig som förändrats.

För visst trotsar man väder eller vind - avstånd eller motstånd.
Men det är för en iPhone eller iPad.


Once you go black... så blir du våldtagen!

Det är få saker av det man läser dessa dagar som förvånar en. Tyvärr har man blivit mer och mer härdad av alla de hemskheter som dagligen sker i vårt land. Igår kväll läste jag dock något som måste vara det sjukaste och värsta jag sett i nyhetsväg under detta år. Det handlar om två olika artiklar. Det handlar om två olika våldtäkter. Det handlar om en somalier som våldtar för att han är ett offer av det svenska samhället.

Denna 23-åriga somalier påbörjade sin karriär som bestialisk våldtäktsman redan 2004, då han tillsammans med tre av sina landsmän våldtog och nära på slog ihjäl denna kvinna:Han och hans  somaliska vänner dömdes för det brutala dådet. För övrigt presenterades de i media med att vara svenskar. Med tanke på det lidande somaliern har kunnat få utstå efter denna begångna handling, tilläts han att byta namn och även psykologhjälp och ekonomiskt bistånd. Stödinsatser som var förgäves.

Under förra veckan valde han nämligen att våldta en 84-årig dam i Dalarna. Han bröt sig in hos henne, rånade henne på hennes värdesaker och avslutade förnedringen med att våldta henne i hennes eget hem. En och samma man från Somalia har förstört livet för ett antal kvinnor. Trots det får han ta del av vårdinsatser och ekonomiskt stöd. Det som gjorde mig mest upprörd i allt detta, var att man i DT, Dalarnas Tidningar, kommer med en förklaring till somalierns sinne för brutala våldtäkter och varför historien upprepat sig ännu en gång.

Enligt dem beror detta på att Frivården försökt att komma i kontakt med socialtjänsten för att ordna "stödinsatser" åt mannen, men utan att han beviljades det. Psykologen som haft kontakt med honom i lite över två år beskriver honom i utredningen som en "spänningssökande och impulsiv person", men att han inte har problem med att kontrollera sin ilska. 

Ja se där! En somalier som misshandlar kvinnor till oigenkännlighet, rånar dem och våldtar dem klassificeras som "spänningssökande och impulsiv" enligt psykiatrin.

Vilket fantastiskt land vi lever i!


Aftonbladet toppar botten

Man slutar aldrig att förvånas över de dumheter som av Aftonbladets redaktion sprids över nätet för allmän beskådan. Oftast har jag blivit arg och upprörd över tidningens hyckleri och sanslöst dåliga journalistik. Men när jag i morse såg en artikel som handlade om Jimmie Åkessons möte med kungen igår kväll så kunde jag inte göra annat än att skratta.

I artikeln har man tagit hjälp av en "kroppspråksexpert" som säger sig kunna se vad kungen tycker om Jimmie Åkesson respektive Fredrik Reinfeldt. Man har också i artikeln tagit ett varsitt foto på Åkesson och på Reinfeldt när de hälsar på kungen, och det är genom dessa stillbilder som denna som man säger sig se vad kungen tycker om dem.

Vad det gäller mötet med Jimmie Åkesson så sägs kungen få anstränga sig för att verka professionell, känna stark motvilja till mötet och tydligt signalera avstånd. När kungen möter Fredrik Reinfeldt så sägs han vara varmt mottagande mot statsministern, avspänd och inte alls avståndstagande som mot Åkesson.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8176986.ab

Socialdemokratiskt hyckleri

Stig-Björn Ljunggren förklarar Sverigedemokraternas låga valresultat i Uppsala med att det inte finns så mycket "white trash" där. Att benämna väljare med ett sådant epitet är i sig att fördöma, allra helst då han refererar till att "white trash" handlar om lågutbildade människor med lite pengar och låg social status. Vart tog den socialdemokratiska solidaritetstanken vägen? Är det något man bara applicerar i de egna leden?

Ljunggren är förvisso inte först ut i raden av socialdemokratiska hycklare under detta år, och lär knappast heller bli den sista. Jag minns socialdemokraten i Sigtuna kommun som hade våldsbrottsprevention som en av sina hjärtefrågor, samtidigt som han jobbade som dörrvakt på en nattklubb och slentrianslog människor med sin batong när tillfälle gavs. Eller Mona Sahlin som säger sig stå på de fattigas och utsattas sida, samtidigt som hon struttar runt med en ful och gräll väska som är värd tiotusentals kronor. Eller när hon som en hungrig hyena kastade sig över Sofia Arkelsten som blivit bjuden på smått och gott, samtidigt som hon glömde det faktum att hon själv låtit sig bjudas ett otal gånger. Detta är bara ett par exempel. Detta är dagens socialdemokrater i ett nötskal - hycklare.

Jag ser den nationella rörelsen och de nationella väljarna så som samhället ser ut i övrigt. Det är en stor blandning av personer i olika åldrar och med olika bakgrund. Det finns de som tidigt hoppade av skolan för att istället arbeta och bilda familj. Det finns de som prioriterat att utbilda sig, skaffa en examen och satsa på karriären. Den stora massan utgör allt från arbetslösa, lokalvårdare och sophämtare till jurister, ingenjörer och ekonomer. Den stora skillnaden mellan nationella och många människor i övrigt är dock en oerhört viktig skillnad;
De förstanämnda är de som i större utsträckning har hängivit sig helt åt att göra något åt de orättvisor som finns i samhället. Nationalism står för de mest ädla ideal, och det finns många nationella som dagligen kämpar för frihet och solidaritet.
Och det, det är knappast något att förakta.


Möjligheternas tidevarv

Vi lever i en tid där vi ständigt ställs inför vägskäl och val. Vid blotta anblicken av den rika flora av alternativ som radas upp framför oss, ser man det som en positiv utveckling. Att vi har möjligheter. Att vi kan bli vad vi vill. Att vi kan göra vad vi vill. Men frågan är om det inte är så att vi är mer vilsna, splittrade och sökande än någonsin förr och att det går hand i hand med samhällsutvecklingen.

Jag menar att alla de val och möjligheter vi ställs inför idag inte nödvändigtvis måste vara av godo. Val innebär att man måste sätta ett alternativ framför ett eller flera andra. Är det verkligen något vi mår bra av, om flera av alternativen i sig är bra? Gör vi sedan ett val så kommer vi alltid fundera på huruvida det var rätt eller inte, och även fundera över om utfallet av det resultat vi vill ha hade blivit annorlunda om vi valt på ett annorlunda sätt.

Det var annorlunda förr, men jag tror inte att man var så mycket olyckligare för det. Man växte kanske upp på en liten gård någonstans i de svenska urskogarna och lärde sig tidigt att ta hand om hus och hem. För att en dag kunna ta över gården efter sina föräldrar och låta arvet leva vidare i generationer. Kanske träffade man på en partner på byn som var snäll och trevlig, två egenskaper som kunde räcka för grunden av ett kärleksförhållande och bildande av familj. Det var kanske så det var, och man drömde sig säkert bort. Men man gillade läget och var fann nog lyckan i den tillvaro man levde i. Valmöjligheterna fanns inte på samma sätt.

Allt i våra liv handlar om valmöjligheter: Ska vi jobba med det vi brinner för? Ska vi jobba med det vi tjänar pengar på? Ska vi jobba med något som kräver så lite av oss som möjligt? Ska vi studera? Ska vi jobba och studera på samma gång? Ska vi bo mitt i storstadens puls eller ska vi välja närförorten med sitt avstånd men med lugn? Ska vi våga satsa i en kärleksrelation eller ska vi vänta på den rätte? Ska vi lämna ett mediokert förhållande för något helt nytt, utan att veta vad vi har att vänta?

Jag menar inte att jag är annorlunda mot de flesta unga svenska kvinnor och män, jag funderar ofta på de frågeställningar jag beskrev ovan. Men det är då tanken har slagit mig;
Är det verkligen ett privilegium att ha så enormt många val?


Amerikanskt par: Abort eller inte - bloggläsarna bestämmer!

På bloggen Birth or not har ett amerikanskt par gått ut med en enkät om huruvida bloggläsarna anser att deras foster som är i 17:e veckan bör aborteras eller ej. Man kan följa barnets utveckling över nätet, både via ultraljudsbilder och videor. Paret menar på att de är osäkra på hur de bör göra, och har därför tänkt att ta bloggläsarna till hjälp i beslutet. De skriver på bloggen att de kommer att finna sig i majoritetens beslut. Därför kommer alltså ett barns liv ligga i händerna på de som med en knapptryckning kan svara för eller emot.

Många menar på att bloggen bara skulle vara ett PR-trick eller ett sätt för anti-abortrörelsen att väcka uppmärksamhet, men blogginnehavarna själva vidhåller att det hela är på fullt allvar. Kvinnan menar på att hon blivit allt mer självisk ju äldre hon blivit, och att hon därför också blivit mer och mer osäker på om hon verkligen vill bilda familj. Oavsett om det är ett PR-trick eller inte så anser jag att det är oerhört osmakligt att göra det på det här sättet. Det är föga förvånande att det är i USA som detta påfund kommit till.


DO ser till att invandrarpojke får 75.000:-

En västsvensk kommun och diskrimineringsombudsmannen (DO) har kommit överens om en förlikning där en utländsk pojke kommer att få 75.000 kronor. Detta för att han under flera år sägs ha blivit trakasserad av sina klasskompisar för sin etnicitets skull. 

Enligt pojken själv så började de andra eleverna redan på lågstadiet att kalla pojken för en rad tillmälen som ”neger”, ”nigger”, ”blatte”, ”negerjävel” och ”svartskalle”. Det fortsatte tydligen under mellanstadiet och var känt för nästan alla i personalen vid skolan. Pojkens föräldrar uppger i  sin anmälan till Skolverket att de varit fullt medvetna om att sonen oftast varit fullt delaktig i de olika konflikter som varit vid skolan. Enligt deras egen utsago har de tagit detta på stort allvar och pratat mycket med sonen om det, men skolan har enligt deras egen uppfattning inte visat "samarbetsvilja eller positivt gensvar under de perioder pojken ansträngt sig för att uppföra sig bättre."

Föräldrarna menar att skolans personal, oförstående för kränkningarna, sagt till dem att han får skylla sig själv. Även vid de få tillfällen då han blivit påhoppad utan att provocera. Detta sedan pojken fått en högljudd utskällning av skolans biträdande rektor och två lärare. Pojken hade precis fått dödshot och skällsord ropat efter sig, men då fått höra att han hade sig själv att skylla. Rektorn ansåg att anmälan var löjlig då pojken själv som oftast startat många av bråken, och eleverna som hotade pojken behövde aldrig be om ursäkt.

Pojken och hans familj kommer att flytta från kommunen i dagarna. Förvaltningschefen i den västsvenska kommunen försäkrar fullt ut att ingen inblandad har haft något ont uppsåt. Enligt honom är det ingen som med uppsåt har gjort något felaktigt eller velat diskriminera någon.

Alltså kommer en utländsk pojke att bli 75.000:- rikare för att han blivit fått olika tillmälen efter sig till följd av ett dåligt beteende. Frågan är om detsamma skulle gälla det motsatta, att en ung svensk kille får 75.000:- efter att ha blivit retad, hånad, trakasserad och misshandlad av invandrargäng i skolorna. Något som händer varje dag i vårt avlånga land.
Tror ni det? Tror jag det? Knappast.

Tänkvärt

Det slår mig alltid med oförståelse när jag möter dem.
Jag talar om människan med ett inneboende självförakt.
Dessa dygders ständiga fiende råder ingen medicin bot på.
Dessa falskspelare vars största skräck är att se långt ned i sig själva.
För vad skulle de finna om inte en förskräcklig syn,
 som för de modigaste lejonen är ett brott mot deras personliga sedlighet?

I alla sällskap är de föraktade,
deras ord förleder det sunda förnuftet bort från blickens sanning.
Även ett förtappat väsen skyr deras existens.
Allt gott, duktigt och stort som de gör, är inte gott nog.
För de gör det i egenskap av behållare till en förtärd själ.
Förtärt och förvekligat hjärta bär de med sig,
 ständigt ovissa om att de med åren sakta men säkert tynat bort.
De må ha rävens list, men lejonets mod anstår dem inte.
 
De ledare som regerat och framgångsrikt fortsatt dominera,
 har varit lejon till sin natur.
Vad är det för värde på ett budskap som inte höjer oss över alla andra budskap?
Habegär och maktbegär är enbart en produkt,
 skapat av den själsligt svage på dess inneboende törst.
Det som inte kan släckas med pengar,
 köpt kärlek, köpta vänner och köpt anseende.

Ett lejon skapar sin makt genom sin storhet, och förblir högrest. 
I sin dignitet tillåter han andra att resa sig och förverkliga sig själva.
Ett lejon fruktar inte andras styrka,
 han räds enbart fruktan hos de svagare. 
Lejonet vet att dessa svagheter må påverka en individ idag.
Men för att detta skall ha en bestående påverkan,
vet han att man måste påverka dennes själ.
Och det, det är enbart ett lejon värdigt.


Tänkvärt

Denna jakt på självförverkligande,
 denna ständiga otillräcklighets överhuvud den hemsöker de flesta.
De som har förståndet i behåll vet bäst i att skratta åt den.
Inte för dess elementära natur.
Utan för det ägande den kräver.
Och när den lägger sina klor i medvetandet går det sällan att bli fri från den.

Vi ägnar väldigt lite tid åt vår egen dolda kraft,
 utan jämför oss med de storartade själarna.
De visar vi gärna en gömd beundran,
 och i deras storhet lyser vår egen oduglighet.
De förnuftiga ler åt dess sanning.
De vet att ingen individ är fri från sina demoner,
 ingen är fri från lidandet.

Men vem tänker på andras sorg och lidande när hon själv lider?
Vi pekar med glädje åt alla vackra ord,
 alla framsteg och allt det uppnådda.
I det klär vi våra egna dolda tankar som vi sedan länge lämnat därhän.
Föga betänker vi att alla gravar likt vår egen är i ensamhetens stillhet.
Men vem bryr sig om de döda när livets ständiga lekar förrädiskt förför oss in i ålderdomens höst.


Expo på utbildningsturné

Nu under senhösten har Expo tagit sig ut på turné tillsammans med fackförbundet IF Metall. De ska ta sig runt på flera olika gymnasier som har yrkesförberedande och praktiska program för att föreläsa om rasism och främlingsfientlighet. Expo och IF Metall har valt att koncentrera sig på just den typen av elever, då de praktiska eleverna anses ha en större intolerans och mer hemska åsikter än genomsnittet. Märkligt va? En organisation som säger sig kämpa mot fördomar har tänkt att bekämpa fördomarna med hjälp av fördomar.

I en artikel i Kristianstadsbladet där man frågade ett par elever om detta så framkom det inte att någon av eleverna var positivt inställda till projektet. Eleverna varken urskuldade sig eller försökte säga att det inte existerar några fördomar. Vad de däremot sa var att det inte fanns fler fördomar eller en större intolerans i deras skola än på andra gymnasieskolor.

Fackförbundet IF Metall finns med på utbildningsturnén för att informera ungdomarna om fackets roll. Enligt min mening blir det ganska tydligt vad facket har för roll om man åker på turné med några som har ett nära samarbete med våldsorganisationer. Nu i dagarna har fackförbundet Transport valt att skänka 300.000:- till Expo. Pengar som är tagna direkt ur samma kassa där medlemsavgifterna betalas in.

Niclas Nilsson är en av de personer från Expo som är ute och föreläser på skolorna för att pracka på ungdomarna 'rätt' åsikter. Tanken med hans föredrag sägs vara att sticka hål på de vanligaste fördomarna. Kan det möjligtvis vara fördomarna om svenska unga män och invandrarflickor som han ska prata om? Enligt Expos nya utbildningsvideo sägs ju svenska unga män vilja bromsa hatet i samhället, medan invandrarflickor vill brömsa kunskapen i samhället. Hur var det med fördomarna Expo?


Misshandla gärna åldringar - Men ve dig som kommenterar artiklar!

Något annat än detta går knappast att utläsa när man läser denna artikel som lades upp idag:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/atal-for-hets-efter-misshandelsfall-1.1209893

1. Jag blev nästan lite besviken när jag såg de harmlösa kommentarer som ligger till grund för åtalet. Om den ansvarige utgivaren väl ska åtalas så bör det väl vara för lite saftigare kommentarer än så. Kan internetkrigarna inte bättre?

2. JK måste vara oerhört känslosam och kunna se saker som vanligt folk inte ser, om man kan uttyda hets mot folkgrupp ur citaten "Invandrare upprättar rasistiska vägspärrar" och "Jag accepterar inte något skit från dessa jävla parasiter". En känslomässig nivå som påminner mig om folkdanskvinnan som fotades i Nationell Idag och menade på att man fotat henne i en heilande vinkel när hon viftat med en pinne. Slappna av lite.

3. En sammandrabbning mellan en 24 årig man och ett pensionärspar? Hm.

4. Detta gör mig så fruktansvärt arg: "Handgemäng uppstod och det slutade med att det äldre paret hamnade på marken. Kvinnan slog sig så illa att hon senare avled." Hur hamnade paret på marken, till följd av lite välmenande puffar och knuffar? Kastade sig kvinnan ner på backen på eget manér och såg till att slå sig så illa att hon dog?

Ja herregud, mycket ska man se och uppleva. Dagens Nyheter kan sannerligen konsten att uttrycka sig.

Förändring av grundlagen

Den 24 november planerar alla riksdagspartier förutom Sverigedemokraterna att rösta igenom omfattande förändringar av grundlagen som medför starkt negativa konsekvenser för Sverige (Proposition 2009/10:80 // 2009/10:Ku4). De ändringar som är föreslagna medför i huvudsak följande:

• Det blir svårare att gå ut ur europeiska unionen om svenska folket så skulle önska eftersom det kommer krävas en förändring av grundlagen innan så kan ske. Därmed urholkas svenskarnas möjlighet att påverka sin egen framtid.

• Mångkulturalismen befästs i och med att skrivningarna i grundlagen om att främja etniska, kulturella och religiösa grupper blir tvingande. Därmed befästs den politik som förts i snart 40 år och som vi menar varit katastrofal. 

• Betydelsen av det svenska medborgarskapet urholkas i och med att utlänningar i stort jämställs med svenska medborgare och därmed åtnjuter samma rättigheter. Dessutom försvinner kravet på svenskt medborgarskap vid anställningar av känslig karaktär, vilket innebär att utlänningar tillåts ha viktiga och samhällsbärande positioner.

Allt sedan Sverige blev medlem i EU 1995 har det skett en marginalisering av riksdagen och en uttunning av folkstyret och sakernas tillstånd har förvärrats för varje fördragsändring som har gjorts sedan dess – Amsterdamfördraget, Nicefördraget och senast Lissabonfördraget.

Med Lissabonfördraget överordnas EU-rätten formellt Sveriges grundlagar. Den tidigare domstolsprincipen att unionens lagar har ett uttalat företräde framför nationella lagar fördragsfästs. Med den nya paragraf som införs med grundlagsändringarna blir Sveriges EU-medlemskap och Lissabonfördraget grundlagsskyddat.


Om riksdagen nu röstar igenom grundlagsändringen begår det ytterligare ett svek mot det svenska folket. Varken EU eller mångkulturalismen har ett så pass starkt stöd i Sverige att dessa företeelser bör få stöd i Sveriges grundlag. Inte heller lär svenska folket se positivt på det faktum att vårt medborgarskap urholkas och utlänningar i långt större grad kommer kunna åtnjuta de rättigheter som tidigare varit förbehållna de som har svenskt medborgarskap.

Sverigedemokraterna är, som enda riksdagsparti, motståndare till dessa omfattande förändringar och anser att det måste till en allmän debatt om detta så att svenska folket får kännedom om förändringarna som är på väg att klubbas igenom samt att svenska folket får säga sitt. Därför startar Sverigedemokraterna nu en namninsamling för alla de som vill att riksdagen ska rösta ner förslaget den 24 november.

Skriv på!
http://upprop.nu/UPEQ


Äpplen faller inte långt från träden

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/sverker-lenas-curling-som-nationalsport-1.1208489

Inte nog med att föräldrar blivit allt mjäkigare och lata i sin uppfostran, nu har det också släppts en barnbok som illustrerar detta. Boken är skämtsamt skriven och tecknad men jag ser inget positivt i att skildra en föräldrageneration som prioriterar bort familj och sunda värderingar för att i sin karriärsstress och perfektionshets kämpar för att hålla upp en fin och perfekt fasad mot omvärlden.

Deras ständiga dåliga samvete över att inte ha kvalitetstid med sina barn är något som kompenseras med att agera servicepersonal åt sina barn och sticka åt dem pengar och presenter i tid och otid. Den perfekta pappan skjutsar sonen till hockeyträningen, men sitter i jobbsamtal och nedgrävd i sin fullspäckade almanacka medan sonen gör mål. Den perfekta mamman bakar hembakta bullar när dotterns klass har föräldramöte, men svänger in på drive-in och köper snabbmat som familjen får äta i bilen på vägen till mötet.

Jag minns ett tillfälle som verkligen fastnat i mitt huvud: Jag var på Ica Maxi för att handla med min ex-pojkvän. När vi precis skulle gå in så var det en liten flicka på cirka 5 år som höll i en rosaglittrig schampooflaska. Hon tjatade envist på sin mamma om att få den, men mamman svarade monotont nej, nej, nej. Mamman sätter då flickan i kundvagnen och försöker lossa flaskan ur hennes hand, och då började flickan att både skrika och gråta på samma gång som hon skrek att hon ville ha den. Mamman fortsatte med sin monotona röst att säga nej, nej, nej och 'men snälla du'. Flickan grät mer och mer, och till slut så tar hon schampooflaskan och slår den riktigt hårt i ansiktet på mamman. Hon blir då illröd i ansiktet och ser sig omkring. Sen hör jag henne väsa till flickan: 'Du får den då om du bara håller käften nu!'.

Ett annat bra exempel på bortskämda snorungar var när jag gick gymnasiet. Jag gick på en ganska fin skola med en hel del elever från lite rikare familjer om man så säger. Strax innan jul ett år så började många i klassen att diskutera vad de skulle önska sig i julklapp. För mig var det helt sinnessjuka önskemål. Det handlade om resor, playstation, nya mobiler, svindyra märkeskläder, klockor och lakan från NK. Bland annat. Jag skrattade mest åt deras långa önskelistor, men när vi väl var tillbaka efter julledigheten så visade det sig att de flesta faktiskt fått vad de hade önskat. Förutom en tjej. Hon var 'så jävla besviken och ledsen'. Hon hade bara fått en massa dyra prylar, märkeskläder och en weekendresa till Paris. Hon hade önskat en längre vistelse i New York. Detta är inget skämt.

Under nästan hela min uppväxt var jag ganska ofta arg och irriterad på min mamma som hela tiden krävde att jag skulle hjälpa till hemma. I synnerhet om jag ville ha pengar, då krävde hon alltid en motprestation. Jag fick från tidig ålder göra allt från att diska, laga mat, städa och tvätta till att lära mig att betala räkningar, sköta inköp och ta hand om syskon. Då tyckte jag att det var riktigt jobbigt. Idag är jag inte annat än oerhört tacksam. När jag flyttade hemifrån så var det inte ett så stort steg som det antagligen var för mina bortskämda klasskamrater. Jag visste hur man sköter ett hem och vad man har för förpliktelser i sin vardag.

Likadant var det när det gällde pengar. Jag var så grymt arg många gånger som tonåring för att jag inte fick en massa prylar och dyra kläder som många andra i min omgivning. Den dagen jag väl skaffade mitt första heltidsjobb och fick ut min första lön var en dag att minnas för livet. Jag kunde köpa något, vad jag ville, för pengar jag jobbat ihop och tjänat ihop. Den känslan är något som knappast den som alltid tagit saker för givet känner igen. Trots att jag nu jobbat under många år så är det något speciellt med att köpa saker för pengar som jag vet att jag har slitit för. Ingen annan.

Det goda kontra det onda

Sedan många år tillbaka i Sverige har den religiösa biten varit en stor och viktig del i skolan. Den har också genomsyrat mycket av den undervisning som har bedrivits i alla olika ämnesområden. Både min mormor och min gammelmormor har berättat om en tid där kristna värderingar var en central del i skolan och om att undervisningen oftast hade en religiös underton. Där det också tydligt förklarades att det fanns en tydlig uppdelning i vad som är ont och vad som är gott, där man hade något att sträva efter vad det gäller ideal och tro.

Då vill man gärna tycka och tro att det är något positivt i att skolan idag säger sig vara religiöst obunden, och att man i undervisningen inte får uppmuntra en speciell religion eller livsåskådning. Men är det verkligen så?

Om vi bortser från det faktum att skolorna har mångkulturella temaveckor eller att man har bönestunder i klassrummet där man låter barnen falla på knä mot Mecka, så finns det faktiskt en ännu större problematik i skolan idag. Men också i samhället i övrigt. Religionen lever kvar, den har bara antagit en helt ny skepnad.

Jag vill mena att kristendomens syn på gott och ont, himmel och helvete, har moderniserats och blivit i en ateistisk tappning. Se bara på hur verkligheten ser ut och hur man faktiskt uppdelar människor i olika kategorier. Den indoktrineringen påbörjas i väldigt tidig ålder, redan när man går i småskolan. Man får lära sig att man är en dålig människa om man inte förlåter, även om man blivit väldigt illa behandlad. Man har temaveckor i tolerans och acceptans. För att tillhöra de goda så måste man vilja hjälpa hela världen, inte gräva där man står.

Vi får lära oss tidigt att det mest ondskefulla man kan vara idag är invandringskritisk, kritisk till historieskrivningen eller nationalist. Att vara god handlar om att ta emot människor med stora och öppna famnen, oavsett konsekvenserna av det. Att vara god är att nicka och le utan att ifrågasätta skolundervisningen eller den propaganda vi matas med varje dag av media och av makten. Problemet är också att i den här uppdelningen av människor som onda och goda gör att allt är uppdelat i svart och i vitt utan en grågradig skala. Synsättet är att det inte finns något som helst gott i den som anses vara ond, och vice versa.

Religion har i vissa fall varit ett sätt att hålla människor i schack och i sitt hårda grepp. Jag vill mena att det är på exakt samma sätt idag - Bara att den antagit en skrämmande och opåtaglig skepnad.

Kampen kräver många år

Så många år av ensamhet, fast omgiven av vänner.
Så många dar av kyla, fast solen värmde på.
Så många månader av svält, fast ladorna var fyllda.
Så många nätter utan sömn. Fast hela tiden i en dröm.
Så många plågor i en kropp som alltid varit stark.

Så märkt av det förflutna när verkligheten stiger fram.
Så stympad av förljugenheten som levat med en hela ens liv.
Som främjat det bestående och det som leder bakåt.
Som prisat hur man slår sig fram. I egenskap av ensamvarg.
Som präntats in från första stund som den säkraste väg att gå.

Men om man förenas i striden och slåss för framtiden,
så viker snart ens modlöshet inför insikten
om vad vi kan förmå med hjälp av vår samlade kraft.

Nu faller regnet sakta ner, det blänker på mina fönster.
Och genom skimret kan jag se en spegelbild där utanför.
Ett ansikte i gemenskapen med dom han mest behöver.
Som vet sin härkomst och sitt mål.
Och att kampen kräver många år.
Att jämna varje tänkbar väg för dom som en gång får ta vid.

För dom som en gång får ta vid, för dom som en gång får ta vid.

Monopol


Aftonbladets hyckleri

Visserligen tycker jag att det är bra att det satts igång en artikelserie där man valt att granska Bonnierkoncernen. Men är då Aftonbladet rätt tidning och rätt forum att diskutera och problematisera maktkoncentrationen? Bonnierkoncernen har förvisso en större del av kakan, men man ska inte glömma bort att även Schibsted har en större del av mediemakten. Vad är det egentliga syftet bakom Aftonbladets granskning? Att de på ett objektivt och opartiskt sätt vill föra fram Bonnierkoncernen i ljuset och att de värnar demokrati är knappast vad det handlar om. Aftonbladet har gång på gång, framför allt under valrörelsen, visat att de är partiska hycklare som varken gillar demokrati eller Sverige.

Schibsted är en mediekoncern som har en stor koncentration i Sverige, men också i många andra av världens länder. De har över 8500 anställda i 22 olika länder. Främst europeiska länder, men också i länder utanför Europas gränser.

Företag på den svenska marknaden som står under Schibsted
- Aftonbladet
- Svenska Dagbladet
- Metro
- Scanpix
- Sandrew Metronome
- Metronome Film & Television
- Schibsted Förlagen AB
- Kartago Förlag
- blocket.se
- hitta.se
- E24
- tv.nu
- Tasteline

med flera...

Schibstedkoncernen
Schibsted är en norsk mediekoncern med huvudkontor i Oslo. Bolaget bildades som ett tidsskriftsförlag av Christian Schibsted 1839, och blev aktiebolag 1989 efter att tidigare ha varit ett familjeföretag och börsnoterat 1992. Raoul Grünthal är VD för Schibsted Sverige. Han är född 1966 i Sverige. Han har en ekonomutbildning från Handelshögskolan, men har sedan han blev yrkesverksam främst arbetat inom media. Han började sin karriär på Dagens Nyheter och Veckans Affärer. Han har dock vid sidan av sina inflytelserika poster verkat inom finansvärlden. Ett av de 'sidojobb' han haft har inneburit att han varit analyschef för bankaktiebolaget JP Nordiska. I februari 2003 blev han chef för TT, där han hade total kontroll. Denna chefspost satt han på fram till oktober 2006, då han blev VD för Svenska Dagbladet. I mars 2009 blev Grünthal VD för Schibsted Sverige.

Tidigare så ägde Schibsted 49,9 procent av aktierna i Aftonbladet, medan den socialdemokratiskt styrda centralorganisationen LO ägde 50,1 procent av aktierna. Den 15 juni 2009 köpte Schibsted ytterligare 41 procent av aktierna i Aftonbladet och erhöll därför 90,9 procent. LO behöll dock 9 procent av aktierna i tidningen och fick ha kvar sin vetorätt i att bestämma vem som ska vara chefredaktör för kultur-, debatt- och ledaravdelningarna i tidningen. Tycker du att det är rimligt att en organisation som är socialdemokratiskt styrd och som har sådana intressen, har vetorätt och ett ägande i en så stor tidning som ger sken av att vara opartisk?

Som jag skrev i mitt föregående inlägg så är det tydligt att de olika tidningarna springer de olika politiska partiernas ärenden. Det är fel och det är odemokratiskt. Jag vill som läsare av en tidning och konsument av det dagliga nyhetsflödet känna mig säker på att media och makten inte påverkar mig i en viss riktning, eller med sitt sätt att skriva manipulerar mig. Det är så enormt mycket saker som händer i Europa och i världen, som är viktiga och som i sig är ett hot mot demokratin. Men de stora tidningsdrakarna nämner bara dessa händelser i förbifarten. Om de ens nämner dem alls.

Vad som många inte heller känner till är att LO fattade ett beslut 2008 om att förtroendeuppdrag inom organisationen inte är förenligt med ett medlemskap i Sverigedemokraterna. Centralorganisationen låter alltså inte oliktänkande ha fackliga uppdrag, även om de personligen skulle anses vara lämpliga. Att denna organisation också har ett ägande och vetorätt i Aftonbladet, gör att det inte längre verkar så märkligt att tidningen under och efter valrörelsen bedrivit en smutsig kampanj och hetsjakt på Sverigedemokrater.

Bonnierkoncernen sätter demokratin ur spel

Igår startade Aftonbladet Kultur igång en artikelserie om Bonnier. Det intressanta i detta är att uppbyggandet och tanken bakom artikelserien är något helt annorlunda mot vad vi tidigare har sett. Det man vill lyfta fram i artikelserien är inte Bonniers ägande i sig, inte heller att familjen drar in de enorma summor de gör. Det de tänker lyfta fram är istället vad Bonniers ägande och ägarstruktur innebär ur ett demokratiskt perspektiv.
Hur demokratiskt är det att en och samma koncern har ett så stort ägande och inflytande i det som är den tredje statsmakten; media?

Följande står under Bonnierkoncernen:Åsa Linderborg är den skribent på Aftonbladet som var först ut i denna artikelserie, och det är många viktiga saker som hon belyser. När en och samma koncern står bakom ett så stort informations- och nyhetsflöde så är det också de som bestämmer vad som lyfts fram och når ut till allmänheten. Att en så stor del av medierapporteringen är koncentrerad till en och samma ägare är problematiskt, och skrämmande. Bonnierkoncernen äger över 35 procent (!) av den svenska mediemarknaden. Ska familjen Bonnier bestämma vad som är av nyhetsvärde? Vem kan förlita sig på att rapporteringen och det Bonnierföretagen arbetar för är objektivt och av godo, och inte för att tjäna deras egna syften?

Bonnierförlagen, som de facto står bakom de största nyhetstidningarna kan utan problem verka för sin egensak. Inarbetade och förtroendeingivande namn så som Dagens Industri, Dagens Nyheter och Expressen kan utan att ifrågasättas användas som kanal för att nå ut med illvillig propaganda, fördummande innehåll, manipulerande politiska texter och desinformation efter eget tycke. En utomordentlig kanal för att hålla människor i schack och låta nyhetstidningarna vara deras marionettdockor. "Bonniers har passerat den gräns som på sikt kan hota den fria opinionsbildningen, som i sin tur är grunden för ett öppet och demokratiskt samhälle" sade Håkan Carlsson, ordförande i Svenska Journalistförbundet, i ett skriftligt uttalande i Dagens Nyheter 1997-08-23 som en reaktion på att koncernen köpt upp Ystads allehanda och Trelleborgs allehanda. Det hör dock till saken att denna korta notis bara fyllde upp ett par kvadratcentimeter på en dold plats långt bak i tidningen.

Det finns inget annat land i västvärlden som en och samma förlagskoncern har den makt och det inflytande som Bonnierförlagen har. Där av är det de som bestämmer vad som får och ska publiceras eller inte. Eftersom att koncentrationen är så stor så drabbas mångfalden av de olika bokförlagen hårt. De största förlagen tillhör familjen Bonnier, de mindre får då stå bi och har aldrig samma möjlighet att ta sig fram och släppa den litteratur de vill nå ut med på marknaden. Betydelsefull litteratur som inte faller Bonnierkoncernen i smaken riskerar då alltså att aldrig komma ut.Länder i världen där Bonnierkoncernen är verksam och har företag

Bonniers ägande i alla dessa företag innebär självklart att demokratin kommer i gungning. Som en så stor koncern med makt, inflytande och framför allt pengar; är det ganska självklart att de har fördel av politiskt inflytande och springer politikens ärenden i sin medierapportering. Forskare som forskat i ämnet menar på att det inflytande som Bonnier har över medierna endast är jämförbart med Berlusconis regering. Skillnaden enligt dem är att Bonniers inte missbrukar sin maktställning rent politiskt. Men, medierapporteringen har blivit allt mer subjektiv och man kan även med ganska immiga glasögon se de olika tidningarnas och skribenternas politiska färger. Det blev med ens tydligt under valrörelsen. I sin krönika där Åsa Linderborg behandlar detta så blir det uppenbart att hon menar på att Bonnierkoncernen, och därmed Expressen, springer borgarnas och alliansens ärenden. Vad hon inte tar med i sin krönika som hon vill framställa som objektiv, är att Aftonbladet - med Lena Mellin i spetsen - i sin rapportering uppenbart är för en rödgrön regering.

Under flera år har det funnits rykten om det så kallade ”Lilla Saltsjöbadsavtalet”, som skulle ha ingåtts på Svenska Journalistklubbens möte i Saltsjöbaden den 21 mars 1987. På detta möte skulle de största svenska medierna ha kommit överens om hur man skulle vinkla nyheter när det gäller invandrare. Avtalet var strängt konfidentiellt, och inte avsett för allmänhetens ögon. Följande citat anses komma från Lilla Saltsjöbadsavtalet;

Som oberoende journalist har Du att beakta följande rekommendationer
 - Företrädesvis positivt bedöma och omskriva svenska medborgare av utländsk härkomst, detta särskilt i samband med ungdoms- idrotts- och konstnärlig verksamhet.

- Vid evenemang med inslag av skiftande kulturer, företrädesvis intervjua och visuellt framhålla medverkande av utländsk härkomst.

- Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.

Vi har en slags romantiserad bild av att Sverige är fritt och demokratiskt – jag menar att det bara blir tydligare för varje dag att detta är långt ifrån sanningen. Trots den vackra bild vi vill ha av vårt Sverige, så är det en sanning att demokratin allt tydligare bekänner färg och sitt rätta ansikte. Sverige saknar helt lagstiftning mot mediekoncentration, och med stöd av en rapport från Europeiska kommissionen, så strider det mot EU:s rättighetsstadgar. Detta är dock ingenting som bekymrar Lena Adelsohn-Liljeroth, vår kulturminister.

Olle Wästberg, tidigare journalist på Bonnierägda Expressen, skrev i nummer fyra av ”Liberal Debatt” år 2000 om hur maktkoncentrationen likt Bonniers leder till en inskränkt företagskultur: "Samtidigt är nackdelarna vad gäller maktkoncentration [i media] uppenbara. [...] Däremot skapar alla stora företag en gemensam företagskultur. Ofta är enda sättet att styra storföretag just genom företagskultur. Till detta kommer att man har en oundviklig tendens till internrekryteringar - ledningen ser en lovande person i något av medierna och plockar henne till en post i ett annat av koncernens företag. Det leder till färre perspektiv och ett mer internt synsätt."

Är det inte just detta vi ser i media idag, och som i sig självt bekräftar att det som Olle Wästberg skrev stämmer överens med verkligheten? Inom journalistkåren finns det idag en hel del tabun. Bland annat att man överhuvudtaget inte ska kritisera den maktkoncentration som faktiskt existerar. I västvärlden i allmänhet, i Sverige i synnerhet.

Vill du ta reda på vilka som styr? – Ta då reda på vilka du inte får kritisera!


Vikten av att omge sig med 'rätt' människor

'Man blir som man umgås'
Ett uttryck som är oerhört sant, och blir mer och mer uppenbart ju mer jag tänker på det. Jag kan bara se på mig själv och de tillfällen i mitt liv som jag umgåtts med destruktiva, negativa och energislukande personer. Till en början ger man mycket av sig själv och känner att man kan bidra med en förändring och skapa skillnad bland de man är med. Sedan inser man att folk kan förändras till viss del, men i det stora hela så är vissa människor helt enkelt som de är. Låter man ändå sig själv figurera bland sådana människor och i sådana kretsar så känner man sedan ganska snabbt att man själv dras ned i samma självömkande och psykiskt masochistiska träsk.

Många gånger har jag valt att klippa banden och medvetet dra mig undan från människor som har en dålig inverkan på mig. Andra gånger är det de sanna vänner man har, och de som känner mig absolut bäst, som uppmärksammat mig på att något inte stått rätt till. Relativt nyligen var det kollegor, min familj och två av mina närmaste vänner som sa till mig att de sett en stor personlighetsförändring hos mig. Till följd av ett nytt umgänge hade jag blivit allt mer negativ, inåtvänd, tystlåten, trött och energilös. Som människa har man bara en viss begränsning av vad man kan ge av sig själv innan man kommer till den gräns att man känner sig uppäten istället.

Vänskap och att släppa in människor i sitt liv och sin omedelbara närhet handlar om ett givande och ett tagande. För att det ska bli hållbart i längden måste man lika gärna kunna lyssna som att prata. Ge energi och att få energi. Stötta, peppa och uppmuntra för att själv bli uppbackad, få positiv feedback och komplimanger. Även den mest energiska och glada person kan bli det helt motsatta i fel umgänge. Fel umgänge handlar dock inte bara om beteenden gentemot varandra, utan också en någotlunda gemensam värdegrund. Att man någonstans vet vad som är rätt och riktigt. Att man har framtidstro, en stark gemenskap, ärlighet och att se kritik som något som gör en till en bättre människa.

Jag har satt upp ett par principer för mig själv som jag absolut ska hålla. Dels för att det gör mig till en bättre människa och bättre vän, men också för att det i sin tur kommer att få mig att må bra och prioritera rätt. Följande principer har jag satt upp för mig själv och de ska jag hålla:

- Jag ska inte snacka skit om andra människor.
- Jag ska inte på ett självplågande sätt upprepa för mig själv hur jävligt allt är.
- Jag ska hålla det jag lovar. Oavsett vad.
- Jag ska vara ute i god tid och passa tider.
- Jag ska inte låta andra utnyttja min snällhet.
- Jag ska inte omge mig med människor som får mig att må dåligt.
- Jag ska bli bättre på att säga nej.
- Jag ska bara jobba för saker som jag tror på.
- Jag ska inte prata om dåtida problem eller om saker jag inte kan påverka.

Sedan jag gjorde ett val, att klippa banden med de människor som påverkar mig negativt (både vänner sedan gammalt och lite nyare) så har jag märkt att jag kommit tillbaka igen. Full av glädje, energi och framtidstro. Samtidigt har jag fokuserat på att vårda de fina vänner jag har och försökt att visa dem uppskattning på olika sätt. Jag är oerhört glad att jag kommit till den här insikten, det har fått mig att förstå vad som är viktigt. 

Det känns riktigt bra att på kort tid ha lärt känna en hel del nya människor som liksom jag är nytänkande, positiva, roliga och snarare är 'doers' än tyckare och tänkare.

Vinnare dras till vinnare - Svårare än så är det inte.


Tysk demokrati

Under onsdagen så genomförde den tyska polisen omfattande razzior mot tyska nationalister över hela landet.
Detta med anledning av att många av dem stått bakom en nationell radiostation som legat uppe på nätet. Förklaringen till razziorna är att de tyska myndigheterna menar att nationalisterna har piskat upp en stämning hos ungdomar gentemot utlänningar. Hela 21 (!) personer greps med anklagelser om att de skulle bilda en kriminell organisation, hets mot folk grupp, med flera brott. Nästan 300 poliser var inblandade i razziorna och förstörde teknisk apparatur man använt sig av för radioprogrammet. Bland annat datorer, hårddiskar, mobiltelefoner och kameror.

Detta är knappast något som uppmärksammats i media, men det är väl också för att enligt demokratins spelregler så ska det gälla yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Med begränsning så klart.

Spänningen är olidlig...

Idag har jag gjort något oerhört spännande som förhoppningsvis kommer att leda till något riktigt bra. Tyvärr kan jag inte berätta just nu om vad det handlar om, men jag kan säga att det handlar om att ta opinionsbildning till en helt nya nivå. Tålamod är tyvärr inte min bästa vän. Får dock finna mig i att vänta någon månad eller så, innan jag vet om min plan kommer att gå i lås. Självklart kommer jag gå ut med det på första, bästa och största nationella nyhetssida så snart allt är klart!

Svenska kyrkan är politiserad

Det här har så här långt varit ett intressant år på många sätt och vis. Bland annat har jag fått anledning att fundera extra mycket just vad det gäller Svenska kyrkan och dess politisering. Min mest starka reaktion jag minns från det här året är den sinnessjuka debattartikel som publicerades i DN 100723:
http://www.dn.se/debatt/ar-vi-beredda-att-alska-juden-och-muslimen-1.1141804

En debattartikel signerad Sven-Bernhard Fast (generalsekreterare Sveriges Kristna råd), Caroline Krook (biskop emeritus Svenska kyrkan), Peter Weiderud (ordförande för Sveriges kristna socialdemokraters förbund) och Karin Wiborn (missionsföreståndare Svenska baptistsamfundet). Den här artikeln som dessa personer författade ledde i sin tur till att jag gick ur Svenska kyrkan.

Nästa person från Svenska kyrkan att göra bort sig totalt var Eva Brunne, som vid Riksmötets öppnande 101005 riktade sig mot SD i sin predikan:
http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=698910
Att så uppenbart vid Riksmötets öppnande på ett utpekande sätt som hon gjorde, visar ännu en gång att Svenska kyrkan blivit allt mer politiserad och låter sina egna politiska färger färgas av i deras predikningar och artiklar. Det är ytterst olämpligt att en person som hon uttalar sig på det här sättet mot ett folkvalt parti och deras folkvalda politiker.

Det senaste från Svenska kyrkan är deras omfattande reklamkampanj som de har i kollektivtrafiken och i all sköns olika tidningar. Mest uppseendeväckande är att de valt att annonsera i Expo, både i tidningen och i nätupplagan. Svenska kyrkan lägger alltså ut ett otal miljoner på en kampanj som syftar till att inte respektera yttrandefriheten och åsiktsfriheten. Deras dubbelmoral blir oerhört tydlig i deras reklamkampanj, där de skriver: "Vi tror på en Gud som älskar alla människor. Vår tro rymmer bara öppenhet och respekt. Där finns inte plats för främlingsfientlighet". http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=638711

Gud älskar alltså inte alla. De som själva fått stå offer för mångkulturen eller som inte vill ge avkall på sin svenskhet, sitt arv och sin kultur. De ryms inte innanför Svenska kyrkans ramar av öppenhet och respekt trots att de själva säger sig ha det.

Det som också är intressant är att det var en hel del människor från olika biståndsorganisationer som vände sig till Svenska kyrkan tidigare i år för att be om sponsring av projekt runt om i världen och i Sverige. Men de flesta av dessa nekades, då man hänvisade till att det fanns ont om pengar. Så man har inte råd att stötta olika biståndsprojekt, men man har råd att lägga ut miljontals kronor på en anti-rasistkampanj som med sitt dubbla budskap bara kommer att få ännu mer människor att inse att Svenska kyrkan är politiserad och att åsiktsfrihetens gloria ytterligare har knuffats på sned av de mest framstående personerna i Svenska kyrkan.

Gå ur Svenska kyrkan, IDAG!

Bloggtorka

Känner lite dåligt samvete för att det varit bloggtorka på senaste tiden. Men det är inte för att jag legat och stekt i en solstol i ett varmt land med en paraplydrink i handen, även om det hade varit fantastiskt. Det har varit en massa som hänt på senaste tiden, bara positiva och roliga saker som jag kan se det. Har dragit igång en hel del intressanta små projekt som förhoppningsvis kan leda till något riktigt bra.

Helgen var väldigt bra, på många olika sätt. Hela fredagen viktes åt förberedelser, tal och närvaro på en riktigt lyckad insamlingsfest. Många trevliga människor dök upp och det kom in mer pengar än vad man vågat hoppats på. Kul! Hela lördagen var jag på eftervalskonferens en bra bit ut på landet. Den var minst sagt intressant och gav en hel del, enligt min mening.

Nu blir det nya fräscha tag med bloggen!


RSS 2.0