Självmord på Flashback

Det är med stor sorg som jag läser om att en ung man har valt att ta sitt liv idag inför allmänheten via en webcam. Han valde i morse att starta en tråd på Flashback där han berättade om att ta sitt liv, sina tidigare tankar om det och olika sätt att ta livet av sig. Jag hann bara läsa lite i början av tråden, där flertalet människor hetsar honom till att göra det. Vissa ger förslag på sätt som anses vara mer smidiga, och andra hånar honom. Jag blir fullkomligt bestört av att läsa att det finns så vidriga och elaka människor. Efter att bara ha läst lite kort så klarade jag inte att läsa mer för att jag blev så extremt illamående. Vad kommer denna ondska ifrån egentligen? Detta är ren och skär ondska, att vältra sig i någon annans olycka och hetsa någon till att avsluta det mest värdefulla han hade. Sitt liv.

Oavsett hur dåligt man mår eller vad man har varit med om så tycker jag att det är fel att avsluta sitt liv på det sättet istället för att kämpa på. Det är också fel med hänsyn till sina anhöriga som ständigt kommer att leva med sorgen och saknaden, men också skulden. En person i min närhet var nära att ta sitt liv för 5 år sedan, och jag vet vilken skuld och skam man känner över att någon som står en nära är villig att lämna sina nära för att man inte orkar längre.

Men oavsett vad, så är det så otroligt hemskt att det finns så många människor i Sverige som är så fyllda av hat och ondska att de hetsar en människa till att ta sitt eget liv. Tänk om någon hade hetsat den person som står mig nära till att begå en sådan handling och att med olika argument uttrycka att personen ifråga är vidrig, värdelös och förtjänar att dö. Ibland önskar jag att jag inte vore så känslosam som jag är, för dagen har varit riktigt tung efter allt jag läst. Det är med en klump i bröstet och med tårar i ögonen ännu en gång som jag konstaterar att vi lever i ett sinnessjukt land med människor som är lika med ren ondska.

Här kan du få hjälp:

Jourhavande medmänniska svarar varje natt mellan 21.00 och 06.00: 08-702 16 80.

Jourhavande präst nås via 112 och har öppet varje natt mellan 21.00 och 06.00.

Nationella Hjälplinjen har öppet 13-22 alla dagar och nås på 020-22 00 60.

                                                          Vila i frid "LurifaxFlux".


Kommentarer
Postat av: Anonym

Patetiskt hur människor förespråkar ett hedoniskt samhälle på alla sätt, låter sina barn hjärntvättas av staten och förtryckas och leva i självhat hela sit liv, men när det gäller pedofili så är det jättehemskt och barn är det mest oskyldiga vi har.Visar hur sjukt samhället är när det inte ens kan identifiera sin egna dubbelmoral.

2010-10-11 @ 22:39:55
Postat av: Frimodighet

Du får gärna utveckla det där!

2010-10-11 @ 22:55:12
Postat av: brandr

"Det är med en klump i bröstet och med tårar i ögonen ännu en gång som jag konstaterar att vi lever i ett sinnessjukt land med människor som är lika med ren ondska."-Ja, och den sataniska ondskan har ett namn -Liberalism! Alla andra ideologier och religioner hade satt stopp för denna ondska och straffat de skyldiga, alla andra än den gudalösa liberalismen - som föder denna ondska dagligen och förstärker den hela tiden genom att de kontrollerar media och i förlängningen politikerna och staten.Hitler, Stalin, Pol Pot, Osama Bin Laden - alla ledare som av liberalerna utmålas som ondskan själv är godare för de skulle aldrig ha tillåtit något sådant i sina samhällen! Något sådant här vore helt otänkbart i såväl Sovjet som i Hitlertyskland!Liberalerna vill förbjuda burka och kasta folk i fängelse i tolv år för att de inte tror tillräckligt mycket på Förintelsen, men sådant här är lagligt och själva signumet för deras samhälle."Våra (Liberal-)marxister visar styrka enbart när de river ned; när det kommer till tänkande eller positivt agerande är de hjälplösa. Med sitt agerande visar de slutgiltigt att deras patriark inte var en Skapare, utan endast en Kritiker..."

-Spengler, PRUSSIANISM AND SOCIALISM

http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/Reading/Germany/P%20Soc/Prussianism.Socialism.htmI kristen teologi är en person som enbart river ned en satanist, oavsett om han kallar sig satanist, liberal eller post-modernist. Det är vad Spengler tänker på när han skrivet det ovan, vill jag mena...

2010-10-12 @ 00:56:35
URL: http://brandr.motpol.nu
Postat av: Mattias

Ibland är jag så förbannad att jag önskar andra människor döden, att bokstavligen talat slå folk på käften och skrika åt dem att jag hoppas att de dör.Detta fallet gör att dödens realitet infinner sig och skillnaden mellan ren ilska och ondska gör sig känna.Samtidigt är jag ledsen för alla anhöriga som får leva med sorgen och smärtan över ett förlorat barn (eller vilken relation man nu har).

Har "bara" förlorat anhöriga på naturlig väg, så att säga. Kan inte föreställa mig hur det kan vara att en ung människa rycks ifrån en...

2010-10-12 @ 01:45:50
Postat av: Ylvali

När man kanske vänt sig till sina nära för hjälp på olika tafliga sätt, kanske i ilska och spydighet och man inte får en reaktion så litar denna ynling på samhället. Sätter sig på en nät sida och skriver om sina funderingar på att ta sitt liv, inte få chansen att uppleva äkta kärlek och bli älskad för den han/hon är, inte uppleva lyckan att ev. få barn på ett eller annat sätt, barnbarn, känna gemenskap och få resa samt mycket annat vi får uppleva under vår livs tid.

När handen sträcks ut så får den svaga hand bara bekräftelse på hur lite han/hon betyder, får förslag på hur man ska lättast ta sitt liv och folk "gottar" sig i att nån mår så lågt att han/hon har de tankarna. Hur är folk funtade egentligen?

Slår de ett barn som redan gråter oxå? För barnet gråter ju redan så det gör väl inget om ung jäveln gråter lite till! Sparkar de en gammal kvinna som ligger på marken?

svaret vet vi ju redan....

FY FAN!

2010-10-12 @ 08:12:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0