Svenska kyrkan är politiserad

Det här har så här långt varit ett intressant år på många sätt och vis. Bland annat har jag fått anledning att fundera extra mycket just vad det gäller Svenska kyrkan och dess politisering. Min mest starka reaktion jag minns från det här året är den sinnessjuka debattartikel som publicerades i DN 100723:
http://www.dn.se/debatt/ar-vi-beredda-att-alska-juden-och-muslimen-1.1141804

En debattartikel signerad Sven-Bernhard Fast (generalsekreterare Sveriges Kristna råd), Caroline Krook (biskop emeritus Svenska kyrkan), Peter Weiderud (ordförande för Sveriges kristna socialdemokraters förbund) och Karin Wiborn (missionsföreståndare Svenska baptistsamfundet). Den här artikeln som dessa personer författade ledde i sin tur till att jag gick ur Svenska kyrkan.

Nästa person från Svenska kyrkan att göra bort sig totalt var Eva Brunne, som vid Riksmötets öppnande 101005 riktade sig mot SD i sin predikan:
http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=698910
Att så uppenbart vid Riksmötets öppnande på ett utpekande sätt som hon gjorde, visar ännu en gång att Svenska kyrkan blivit allt mer politiserad och låter sina egna politiska färger färgas av i deras predikningar och artiklar. Det är ytterst olämpligt att en person som hon uttalar sig på det här sättet mot ett folkvalt parti och deras folkvalda politiker.

Det senaste från Svenska kyrkan är deras omfattande reklamkampanj som de har i kollektivtrafiken och i all sköns olika tidningar. Mest uppseendeväckande är att de valt att annonsera i Expo, både i tidningen och i nätupplagan. Svenska kyrkan lägger alltså ut ett otal miljoner på en kampanj som syftar till att inte respektera yttrandefriheten och åsiktsfriheten. Deras dubbelmoral blir oerhört tydlig i deras reklamkampanj, där de skriver: "Vi tror på en Gud som älskar alla människor. Vår tro rymmer bara öppenhet och respekt. Där finns inte plats för främlingsfientlighet". http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=638711

Gud älskar alltså inte alla. De som själva fått stå offer för mångkulturen eller som inte vill ge avkall på sin svenskhet, sitt arv och sin kultur. De ryms inte innanför Svenska kyrkans ramar av öppenhet och respekt trots att de själva säger sig ha det.

Det som också är intressant är att det var en hel del människor från olika biståndsorganisationer som vände sig till Svenska kyrkan tidigare i år för att be om sponsring av projekt runt om i världen och i Sverige. Men de flesta av dessa nekades, då man hänvisade till att det fanns ont om pengar. Så man har inte råd att stötta olika biståndsprojekt, men man har råd att lägga ut miljontals kronor på en anti-rasistkampanj som med sitt dubbla budskap bara kommer att få ännu mer människor att inse att Svenska kyrkan är politiserad och att åsiktsfrihetens gloria ytterligare har knuffats på sned av de mest framstående personerna i Svenska kyrkan.

Gå ur Svenska kyrkan, IDAG!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0