SM i Idioti

...och förstaplatsen går till herr statsminister!

I sitt jultal som han höll idag så talade han med kluven tunga. Talet i sig var väldigt förvirrande och motsägelsefullt. Det var med stor sorg jag tittade på talet och hörde hans ord. Han är statsminister för det här landet, och måste vara en av de sämsta regeringschefer vi haft. Han och hans regering kommer att leda Sverige mot ett rent och skärt helvete.

Under början av talet så beskriver han Sverige med ord som öppenhet, frihet och - självklart - mångfald! Ord som han återkommer till gång på gång. Statsministern beskriver att det sköna och det vackra med Sverige i synnerhet är att leva sida vid sida med människor som ser annorlunda ut och som tycker annorlunda. Problemet i det han säger går att finna ur många olika aspekter. Först och främst så beskriver han "sitt Sverige" på ett sätt som han själv och hans politik inte eftersträvar - öppenhet och frihet. Snarare tvärtom. Mångfalden han pratar om är inte heller något han själv tillämpar, då mångfald inte har plats i "hans" Sverige. Där handlar mångfald om att tycka rätt och att vara lika. Både kulturellt, åsiktsmässigt och den förbannade strävan efter jämlikhet och jämställdhet.

Han pratade även om terrordådet i lördags förra veckan, och betonade där - åter igen - vikten av öppenhet och mångfald i det svenska samhället. Det är ju just det som gjort att självmordsbombningen blev ett faktum! Statsministern fortsatte sitt tal med att säga att det absolut inte var så att attentatet var en händelse till följd av de svenska trupperna i Afghanistan. Nej minsann, det var enligt Reinfeldt som så att självmordsbombaren sprängde sig själv i luften för att han "hatar friheten och öppenheten i det svenska samhället". Så självmordsbombarens egna motiv till dådet stämmer alltså inte, utan det är statsministerns amatör-psykologiska analys av honom som stämmer bättre överens med verkligheten?

Det statsministern inte heller ser är att han under sitt lågvattenmärke till tal skjuter sig själv i foten. Han menar på att öppenheten, friheten och mångfalden är vackert och eftersträvansvärt men samtidigt erkänner han att det är möjligt att dessa inte är förenliga. Detta för att han under talet varnar för att det kan finnas fler självmordsbombare inom rikets gränser. - Uppenbarligen går det att växa upp här, men att bli extrem mitt i livet och se ett helt annat Sverige framför sig, sade Reinfeldt. Hm, kan det vara så att varken assimilering eller integration fungerar? Dessutom tog han upp i sitt tal att svensk lag står över religiös övertygelse. Något som borde vara så självklart att det inte ens bör vara värt att nämnas, men i Fredrik Reinfeldts Sverige så är det tydligen inte lika självklart.

Under valrörelsen upprepade han många gånger att den som gillar Sverige inte bör rösta på Sverigedemokraterna. Jag vill säga som så, att den som gillar Sverige inte bör rösta på något parti i sjuklövern, allra minst på herr Reinfeldt. Statsministern gillar inte Sverige och han gillar inte mångfald. Han gillar enfald - och det visar han genom att vara en enfaldig idiot.


Kommentarer
Postat av: eh

så jävla bra skrivet :)

2010-12-23 @ 13:47:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0