Sista steget i EU:s plan för att krossa Europa

Under veckan hade Europeiska kommissionen toppmötet ”EU-Afrika” i Tripoli, Libyen, där man presenterade en plan som syftar till att skapa ett utökat euro-område i Afrika. Detta kommer i sin tur att leda till att det inom området ska leva 2,5 miljarder människor och att 80 länder ska ingå i unionen. Även kallad ”ny allians mellan Europa och Afrika”. Den europeiska unionens ordförande José Manuel Barroso, även före detta medlem i det portugisiska kommunistpartiet, sade: "Vi har kommit till Tripoli med ett fascinerande långsiktigt perspektiv av ett Europa-Afrika, med det ekonomiska området i huvudsyfte. Detta kan komma att bli ett område som kommer att erbjuda möjligheter för 2,5 miljarder invånare år 2050”.

"Den ekonomiska och finansiella krisen är inte över ännu. Men vi arbetar hårt för att komma ur det. Nya vägar, för Afrika och Europa att återställa och snabba på tillväxten, är öppna", tillade han. Barroso har även meddelat att EU fullt ut ska försöka integrera hela Afrika i den europeiska monetära zonen redan år 2050. Detta kommer självklart, och rent oundvikligen, även att leda till en fullständigt politisk integration. Den senaste krisen i Grekland och den pågående krisen i Irland och Spanien visar att euro-området inte ens verkar fungera effektivt inom Europa. En av de största orsakerna till euro-områdets misslyckande i Europa är skillnaderna i den ekonomiska produktionen och sammansättningen i de europeiska nationerna. Detta leder till skuldnivåer som inte stämmer överens, likaså handelssiffror och andra värderande ekonomiska indikatorer. De extremt stora skillnaderna mellan de afrikanska ekonomierna och de europeiska ekonomierna gör att ett kombinerat valutaområde är fullständig galenskap.

Afrika är världens fattigaste bebodda kontinent. Av de 175 länder över i FN:s Human Development Report 2003, rankades 25 afrikanska nationer lägst bland alla världens nationer. Den afrikanska tidsskriften Economic Outlook, som fokuserar på ekonomin för de flesta afrikanska länder, ges ut av OECD Development Centre och Afrikanska utvecklingsbanken. Denna tidskrift påpekade att ekonomierna i Kina och Indien har vuxit snabbt, Latinamerika har haft en måttlig tillväxt, medan Afrika däremot "har stagnerat, och till och med tillbakabildades när det gäller per capita, utrikeshandel, investeringar,och andra ekonomiska tillväxtåtgärder". Den afrikanska ekonomiska utvecklingen strider mot den moderna ekonomiska teorin, som menar att ökad befolkningstillväxt och urbanisering leder till ekonomisk utveckling. I Afrika har alltså det motsatta hänt. 

Hela Afrika, som omfattar 52 länder, däribland de relativt välbärgade nordafrikanska arabländerna och den vita minoritetsbefolkningen i Sydafrika, har ett BNP på endast $1,2 miljarder (2008 års siffror av Internationella valutafonden) . Detta motsvarar 2 procent (!) av världens totala BNP på cirka 60 miljarder dollar. Europas BNP däremot, stod 2008 på $22,2 miljarder, nästan en fjärdedel av världens totala BNP. För att förtydliga saken ännu mer, så finns det i Afrika ingen korrelation mellan naturresurser och livskvalitet. Angola, till exempel, har stora diamant- och oljeresurser, men är ett skolexempel på fattigdom och förstörelse. Afrikanska länder dominerar de nedre delarna av FN:s Human Development Index. Barndödligheten är hög, medan livslängden, läskunnigheten och utbildningen alla är låga.

Liberaler har nitiskt försökt att hitta på många ursäkter för den pågående katastrofen i Afrika. Ursäkterna består huvudsakligen av kolonisering, och att skulden ligger hos vita människor. Verkligheten är att den främsta orsaken till Afrikas utvecklingsstörning, är den förbluffande låga IQ-nivå som förekommer på kontinenten. I en tidskrift av American Psychological Association, skriven i juni 2005, är den genomsnittliga IQ-nivån i Afrika söder om Sahara på låga 70. Med tanke på att detta är den genomsnittliga siffran, betyder det att hälften av alla afrikaner har en IQ under 70. En IQ på mellan 71 och 84 är officiellt klassat som "gränsfall till intellektuell dysfunktion", medan en IQ under 70 officiellt är klassificerat som "lindrig utvecklingsstörning."

Europeiska kommissionens plan för att integrera hela Afrika i euro-området är helt klart ett förarbete till full politisk integration, vilket redan stakats ut i Europa. Detta drag, tillsammans med den lika vansinniga massinvandringspolitiken bland samtliga styrande partier i Europa, kommer att säkerställa att Europa kommer att dö. Om inte nationalister från alla Europas länder tar kampen på fullaste allvar och arbetar tillsammans för att undvika denna katastrof.

Kommentarer
Postat av: Brandr

Väldigt intressant! Och det bekräftar naturligtvis hela ens världsbild och förförståelse.Har du någon länk till Barroso's uttalande:

"Vi har kommit till Tripoli med ett fascinerande långsiktigt perspektiv av ett Europa-Afrika, med det ekonomiska området i huvudsyfte. Detta kan komma att bli ett område som kommer att erbjuda möjligheter för 2,5 miljarder invånare år 2050"? Jag gissar att du har översatt det ifrån en utlandsbaserad källa?

2010-12-07 @ 17:42:02
URL: http://brandr.motpol.nu
Postat av: Frimodighet

http://www.africa-eu-partnership.org/node/1631

2010-12-07 @ 18:28:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0