Klappjakten - Lucka 4


Vem är din svenska och största nationella förebild?

Det vinnande svaret skrevs av "Tigerlilja Libenhed":
"Jag har inte en förebild, utan alla de som vågar göra något i vardagen för att hjälpa en medmänniska i nöd. De som vågar säga ifrån när något är fel, och kämpar för det de tycker är rätt. Alla vardagshjältar."

Vinsten är en påse med juleskum.

Grattis!


Kommentarer
Postat av: Kitti

Konstig formulering? Uhm... Min största svenska förebild är bloggerskan stinalee.se. Hon är supersöt och har alltid snygga kläder, hon fick barn tidigt (det vill jag också, helst imorgon!), hon skriver absolut inget om dieter osv, hon skryter inte om pengar eller prylar... Hon är sig själv helt enkelt och helt underbar!

2010-12-04 @ 10:06:08
URL: http://aekitsune.blogg.se/
Postat av: Prototokos

Utan tvekan Tage Lindbom. En svensk muslimsk konvertit som påvisade likheterna mellan olika traditionella värderingar och kritiserade den rådande samhällsordningen. Dagens kristendom är urvattnad och förstörd innifrån. En präst från 40-talet hade inte kunnat känna igen dagens svenska kristendom. Länge leve traditionella värderingar, både islamska och kristna!

2010-12-04 @ 12:06:00
URL: http://prototokos.wordpress.com
Postat av: Tigerlilja Libenhed

Jag har inte en förebild, utan alla de som vågar göra något i vardagen för att hjälpa en medmänniska i nöd. De som vågar säga ifrån när något är fel, och kämpar för det de tycker är rätt. Alla vardagshjältar.

2010-12-04 @ 12:55:40
Postat av: Folklig

Gustav Vasa. Enade folket, kväste den korrumperade kristendomen till förmån för svenskarna, och drev ut främmande fogdar. Var kompromisslös mot inhemska förrädare. Det finns ingen som slår hans livsverk som svensk nationalist.

2010-12-04 @ 15:18:14
Postat av: Gagge

Min största svenska förebild måste nog vara Engelbrekt Engelbrektsson. Anledning: Han stod upp för det han trodde på, vägra ge sig i en tid där oliktänkande inte sågs med blida ögon. Han samlade även en massa bakom sig och ändra nationens framtid. Vi nationella kan med andra ord hämta inspiration från denna historiska förebild.Rent nationellt här i Sverige så är jag mer försiktig. Vill nog säga att alla nationella som lägger ner osjälviskt arbete på att införliva nationell solidaritet och som kämpar för det dom tror på är min inspiration.

2010-12-04 @ 17:46:52
URL: http://www.nordiskungdom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0