Moderaterna erkänner integrationen som ett misslyckande!

"– Jag erkänner att vi misslyckats med integrationen men om man vill bli frisk måste man först erkänna att man är sjuk", sade Moderaternas Tobias Billström idag. 
Idag lade nämligen Moderaterna fram en rapport där de i punktform visar hur de vill göra för att lyckas bättre med integrationen. Dock ser man försöket till bättre integration under mandatperioden som ett misslyckande.
  Tidningen Fokus har nyligen rankat de fem kommuner i Sverige som anses ha lyckats bäst med integrationen, och gemensamt för de flesta av dessa är att de är små och har få invånare. Salem som är den större av de kommuner som toppar listan anses ha lyckats något så när på grund av att kommunen har ställt som krav till de nyanlända att de söker arbete utanför kommunens gränser. Billström erkände dock öppet under söndagen att integrationsfrågan är tuffare, och kommer att bli svårare, ju större kommunerna är.

Det kanske är så enkelt som att integration inte fungerar? Eller, hemska tanke (!), att varken svenskar eller invandrare vill integreras? Det är snarare något för Billström att fundera över!

Kommentarer
Postat av: Mattias

Vissa är ju heltända på att integreras, så visst är integration möjligt på så sätt (om än begränsat), men det är just integrationen som innebär slutet för det svenska folket. Både kulturellt och etniskt.

2010-08-30 @ 00:24:23
Postat av: Frimodighet

Integration är inte möjligt fullt ut om inte någon av folkgrupperna är beredda att ge avkall på något i sin kultur.

Jag har stött på enstaka personer av invandrarhärkomst som har valt ett liv som kulturella "svenskar" och också tagit avstånd från andra invandrare. Men man märker att det är ansträngande, och som sagt, att de tvingas ta avstånd från andra invandrare för att lyckas.

Jag vill inte ge avkall på något, så jag förväntar mig inte att andra vill det heller.

2010-08-30 @ 09:42:16
Postat av: Mattias

Det skulle jag kalla assimilering. En total anpassning för en grupp in i en annan. Integration ser jag mer som två grupper som närmar sig varandra. Sen borde det rimligen vara så att assimilering endast är möjligt då en rad krav är mötta, som tex att grupperna som ska assimileras är tillräckligt små och att de är berädda att ge upp sina kulturer. Så det är såklart väldigt svårt att bedriva en frivillig assimileringspolitik. Vad gäller integrering så blir det i slutändan en förlust för samtliga parter, eftersom ingen särart får existera. Mångfald och interation blir ju då ett omöjligt projekt.



Nu har jag kanske svävat iväg lite, men det är ett väldigt intressant ämne.

2010-08-30 @ 16:16:08
Postat av: Lillemor Gomez-Adlercreutz

Det är skrämmande när man läser vad du skriver, Frimodighet. Vilka signaler du sänder ut! Skulle integration inte fungera? Det är i så fall tack vare sådana som dig. Invandrarna vill inget annat än att integrera sig i Sverige, men det är pga en institutionaliserad och socialt samhällelig rasism från svenskarnas sida, som dessa stackare inte blir integrerade. Dessutom behöver de inte bli "integrerade". Det är vi svenskar som ska lära oss av dom, så att vår tråkiga och färglösa kultur blir berikad. Personligen har jag i mitt lokala parti där jag bor, fört upp på dagordningen, att eleverna i skolorna ska lära sig latinamerikansk, romsk, samt afrikansk dans. Vi har så mycket att lära oss av våra medmänniskor. Och kom inte och säg att det är "andra folkslag", för då underbyggar man fördomar och ett vi-och-dom-tänkande. Och det som borgarbrackan till kapitalistfascisten Billström säger, är bara borgarkackel. Ja, se nu hur dom börjar närma sig Sverigedemokraterna, sanna mina ord! Precis det som sådana som jag och mina vänsterkamrater alltid har varnat för. Borgare är borgare, och steget därifrån till nationalsocialism är hela tiden flytande. Nej, annat var det i det lyckliga Sovjet, och annat är det på Kuba idag. På Kuba finns det dessutom mycket vackra mörka män, och så har dom en annan, varmare kultur, mer romantisk så säga. Dom förstår sig på kvinnor bättre än här uppe i Norden. Och vinet dom har, åh detta underbara vin. Det är annat det än tyskt skitvin som dryper av deras postkoloniala och postnazistiska nationsarv! På Kuba har dom dessutom mycket vackra klädesstilar som visar på en stark estetisk känsla hos denna ös folk. Själv klär jag mig gärna efter denna stil. Här har jag skrivit om 2008 års Gudrun Sjödén-kollektion som starkt var inspirerad utav det rytmiska och varma latinska; http://batikhaxan.blogg.se/2008/september/ny-hostkollektion-fran-gudrun.html



Näeh du Frimodighet, du måste öppna dina sinnen för allt vackert som finns i världen, och inte sitta som en instängd blekis häruppe i det tråkiga Sverige. Jag rekommenderar dig att öppna dina av rasism fördunklade sinnen, genom att göra som jag, att meditera och lyssna på givande och vacker shaman-musik, som detta fina stycke framfört av baikanfolket http://www.youtube.com/watch?v=u5lnZZcgIQk&feature=related eller på indiansk shamanmusik från Nordamerika, http://www.youtube.com/watch?v=Fkv2unnPKMg . Samtidigt så ska du tänka på och åminnas allt det hemska som vi vita utsatte dessa stackars människor för.



Mvh



Lillemor

2010-09-02 @ 22:44:22
URL: http://batikhaxan.blogg.se/
Postat av: Mattias

Hahahahahaha, vilken kommentar av Lillemor. Hahaha... kan inte sluta skratta. Tråkiga Sverige? Flytta härifrån och låt oss riktiga svenskar ha vårt Sverige för oss själva. Fast det är väl för mycket begärt antar jag... pundare.

2010-09-03 @ 02:41:53
Postat av: Frimodighet

Jag skrattar så jag gråter...

Anar en viss ton av ironi. Hm.

2010-09-03 @ 12:19:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0