Jag äcklas och förfäras

Bara under de senaste två månaderna har det uppdagats att förtroendevalda politiker i så väl Moderaterna som i Socialdemokraterna har köpt sex av prostituerade kvinnor. Att ta steget till att köpa sex är ändå att ta ett ganska rejält kliv in i vad som inte är allmänt accepterat, trots att det mesta anses vara rumsrent idag. Det är dock allt vanligare att vissa män ser det som en rättighet att ha sex - och därmed berättigar att sitta i en nedsläckt bil på Malmskillnadsgatan för att vänta in en lämplig hora eller att ta med sig partikollegan på sexklubb medan familjen ligger och sover sött i hemmets lugna vrå.  Anledningen till att våra "topp-politiker" köper sex handlar om en sak; respekt.

Respekt-aspekten är egentligen det som också gör mig mest förbannad. Vi, svenska folket, har valt personer som inte respekterar oss eller ser ett värde i att tjäna oss, till att styra våra kommuner, landsting och sitta i vår riksdag. De tjänar bara sina egna syften och bedriver sin politik därefter, vilket lätt går att se i den blå-grön-röda sörja som svensk politik egentligen är idag. Och har någon av riksdagspartierna något de verkligen säger sig stå för, så är det alltid ett antal ser till att inte leva som de lär. Det bästa exemplet på det är Socialdemokraterna. 

Varför sätter vi människor till makten som bara vill tjäna sina egna syften och inte folkets och Sveriges väl?
Varför ger vi vårt förtroende till politiker som inte ser det som något ärofyllt att representera vår talan och att ha blivit valda till makten av oss?

Dagens riksdagspolitiker respekterar inte sina väljare, de respekterar inte sig själva  och inte heller sin familj. De har satt ett värde i makt och i karriär, med det får allt annat stå åt sidan. De skyller sina sjukliga begär på såväl alkoholproblem, som familjebekymmer och stress på jobbet. I grund och botten handlar allt om den där bristen på respekt som blir till en ond cirkel när de väl satt igång med att tjäna sina egna egoistiska syften. 
  Som väl bekant kan man inte respektera andra om man inte respekterar sig själv, och det är det sista man gör som politiker och man, om villkoret för sexuellt umgänge med en kvinna är att man lägger en tusenlapp på nattduksbordet innan man går.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0