Politiskt våld med sadistiska inslag och mord på svensk ung man i Växjö

Denna helg i september, en vecka innan valet, hände det som inte direkt chockar oss när vi nu läser om det i tidningarna eller ser det på nyheterna. Det är med ilska, fysiskt och psykiskt illamående, förtvivlan och sorg som jag läser att två unga svenska män under denna helg har fallit offer.

En sverigedemokrat blev överfallen, misshandlad och torterad i sitt eget hem för att han har en viss politisk uppfattning. Några har bestämt sig för att fysiskt skada en person för vad han tycker och tänker. För mig är det helt sinnessjukt att vi lever i ett samhälle där människor blir skadade, utfrusna, sparkade från sina jobb och förlorar vänner som man haft i många år för att man valt att ta ställning. Oavsett vem det är, eller vilken politisk tillhörighet man har så finns det ingen som förtjänar att bli nedslagen och förnedrad i sitt eget hem för att han tycker något.

En svensk man som är i 30-årsåldern blev mördad i helgen, av en utländsk man som knivhögg honom i ryggen. Allt för att han stod upp för sig själv och i en konfrontation med mannen, istället för att springa därifrån.
Detta är så tragiskt så att jag knappt finner några ord. 

Diskussionerna kommer att tystna med dagarna som går, och minnet av dessa händelser kommer att blekna med tiden. Om inte sådana händelser som dessa får folk att vakna till liv och inse att något är väldigt sjukt och väldigt fel i det samhälle vi lever i idag, vad ska då få folk att vakna?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0