Synden straffar sig själv!

Aftonbladet hade som 'toppnyhet' igår kväll att det i Kalifornien och i porrbranschen råder panik. Det har visat sig att en porrfilmsskådespelare har hiv och kan ha smittat ett otal personer under inspelningarna. Många av 'skådespelarna' fruktar nu att de har blivit smittade, då det hålls hemligt vem det är som testats positivt för hiv.
De sex största porrfilmsproducenterna har stoppat produktionen och alla filminspelningar tills vidare. Man jobbar just nu för fullt med att testa alla som har haft sex med den smittade, och det verkar röra sig om en hel del människor.

Det är ett fåtal porrföretag som har krav på användandet av kondom under inspelningarna. Detta för att producenterna menar på att filmerna bli sämre om man hade det som krav, de som ser på filmerna skulle finna det avtändande. Inte är det heller första gången som det spridits hiv inom porrbranschen, bara förra året så smittades en kvinna med hiv efter att ha medverkat i en porrfilmsinspelning. 2004 så uppdagades det att flertalet porrfilmsaktörer hade smittats av sjukdomen.

Väldigt intressant att man finner det viktigare att konsumenterna inte ska tycka att det är avtändande än att värna om människors hälsa och minimera riskerna för att bli smittade av viruset. Att dessutom själv jobba inom den här branschen och utsätta sig själv för de här riskerna. Det blir ju visserligen lite av en självsanering, och jag kunde inte bry mig mindre om de smittade då jag är av uppfattningen av att alla vuxna människor har ett ansvar för sitt liv och att alla har ett val oavsett bakgrund eller social status.  Uttrycket 'synden straffar sig själv' passar sig bättre än någonsin.

I sin artikel om detta så lugnar Aftonbladet sina läsare som skulle kunna oroas av produktionsstoppet. De skriver att det antagligen inte kommer att drabba branschen och konsumenterna särskilt hårt, då de flesta av företagen har en stor buffert av outgivna filmer. Tur att Aftonbladet informerar om detta så att den ängslige kan vara lugn!

Kommentarer
Postat av: Besökare

Satt verkligen och garvade åt sista meningen,"Tur att Aftonbladet informerar om detta så att den ängslige kan vara lugn!"

2010-10-15 @ 23:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0