Efter tio

Igår satt jag och en väninna och tittade på programmet Efter tio som hålls av Malou von Sivers. I programmet hade de ett reportage som handlade om en utländsk man som satt i fängelse för mord sedan 12 år tillbaka. Kvinnan som intervjuade honom var en nickande och förstående kulturtant som skrattade och log när han beskrev sin tid i fängelset. Straffet var egentligen satt längre för det mord han begått, men då han 'skött' sig så får han nu komma ut tidigare. Han berättade med kraftig brytning att han begick mordet och andra kriminella handlingar när han kom till Sverige för att han varit med om krig i sitt hemland. Det var förklaringen.

Han hade dock lärt sig mycket viktiga saker under sin fängelsetid. I början hade han varit självdestruktiv och slagit huvudet i väggen gång på gång, men han hade nu lärt sig att man får en bula om man gör så. Och drog sedan en parallell till att man på samma sätt får man konsekvenser av sitt handlande. Kulturtanten i Gudrun Sjödén-kläder nickade och log förstående åt den här mannen som begått ett otal kriminella handlingar och tagit en annan människas liv.

Sedan berättade han om att han under större delen av sin fängelsetid haft yogaövningar och mediterat mycket, och att det skulle ha gjort honom till en bättre människa som aldrig kommer att återfalla i brott och kriminalitet igen bara därför. Kulturtanten avslutade då intervjun med att TILLSAMMANS med honom ha fina yogaövningar som han lärde henne medan hon följde efter. Efter reportaget satt en kvinna som jobbar inom kriminalvården i Malous soffa och berättade om denne mans fängelsetid med tårar i ögonen och blicken i fjärran.

Detta, är det sjukaste jag sett i reportageväg i hela mitt liv!

Kommentarer
Postat av: Mattias

Vem filmar de anhörigas tårar? Ingen. De verkar inte relevanta för dessa sjuka människor. Givetvis hade. De sagrt att de visst bryr sig. Men deras agerande talar sitt tysliga språk.

2010-10-06 @ 17:00:31
Postat av: Fredrik H

En anledning till att man undgår så mycket TV som möjligt, man får bara ångest över hur mycket samhället går ner sig gång på gång.

2010-10-06 @ 21:44:32
Postat av: Frimodighet

Det är det som är så sinnessjukt! Jag har inte sett på tv på flera veckor, och när jag väl gör det så är detta det jag möts av. I övrigt verkar tv-tablån just nu mest bestå av Hollywoodhoror, Skånska horor, Danska horor, ja alla slags horor. Inte att förglömma; Kungarna av Tylösand. Inte sett skiten, men av vad jag läst och hört så är det Sverigemästerskapen i dekadens som visas i tv på bästa sändningstid. Yey!

2010-10-07 @ 00:34:04
Postat av: brandr

Det är helt rätt att ha som vana att inte se på tv! Vi måste helt frikoppla oss ifrån den liberala indoktrineringen och istället bygga upp vår egen media och vår egen kultur igen.Malou von Sivers har även gjort "Efter tio"-avsnitt som handlar om att den judiske filmskaparen Polanski hade rätt att droga och våldta ett barn i stjärten och att det är bra och helt normal att män i Sverige skattefinansieras att skära av sina snoppar...

2010-10-07 @ 13:19:21
URL: http://brandr.motpol.nu
Postat av: Lillemor Gomez-Adlercreutz

"Kulturtanten i Gudrun Sjödén-kläder nickade och log förstående åt den här mannen..."Ursäkta, men är det något fel i Gudrun Sjödéns kläder? Det är faktiskt viktigt med en matriarkalisk förebild som henne, i denna tyranniska patriarkaliska värld vi lever. Det är även viktigt för sådana som inte slutade växa efter puberteten, att Gudrun Sjödéns kreationer (som för övrigt är färgglada sådana, och som även blandar in berikande mångkultur i ett större perspektiv http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173497 ) finns att tillgå.Jag har även hört rykten om att nästa års kollektioner ska innehålla ponchos som är färgade av kubanskt rödvin. Passar en rödvinsdrickare med hjärtat till vänster, som mig perfekt :)Skål och kramLillemor

2010-10-08 @ 15:06:41
URL: http://batikhaxan.blogg.se/
Postat av: G. Sjödén

Det är inte på något sätt en rekommendation, men om du skulle titta mer på 'Efter tio', märker du hur konsekvent Malou är inne på någon snarlik snedseglarlinje.

Hon tar alltid, alltid, alltid våra fienders parti, det kan du lita på.

2010-10-08 @ 15:59:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0