Expo på utbildningsturné

Nu under senhösten har Expo tagit sig ut på turné tillsammans med fackförbundet IF Metall. De ska ta sig runt på flera olika gymnasier som har yrkesförberedande och praktiska program för att föreläsa om rasism och främlingsfientlighet. Expo och IF Metall har valt att koncentrera sig på just den typen av elever, då de praktiska eleverna anses ha en större intolerans och mer hemska åsikter än genomsnittet. Märkligt va? En organisation som säger sig kämpa mot fördomar har tänkt att bekämpa fördomarna med hjälp av fördomar.

I en artikel i Kristianstadsbladet där man frågade ett par elever om detta så framkom det inte att någon av eleverna var positivt inställda till projektet. Eleverna varken urskuldade sig eller försökte säga att det inte existerar några fördomar. Vad de däremot sa var att det inte fanns fler fördomar eller en större intolerans i deras skola än på andra gymnasieskolor.

Fackförbundet IF Metall finns med på utbildningsturnén för att informera ungdomarna om fackets roll. Enligt min mening blir det ganska tydligt vad facket har för roll om man åker på turné med några som har ett nära samarbete med våldsorganisationer. Nu i dagarna har fackförbundet Transport valt att skänka 300.000:- till Expo. Pengar som är tagna direkt ur samma kassa där medlemsavgifterna betalas in.

Niclas Nilsson är en av de personer från Expo som är ute och föreläser på skolorna för att pracka på ungdomarna 'rätt' åsikter. Tanken med hans föredrag sägs vara att sticka hål på de vanligaste fördomarna. Kan det möjligtvis vara fördomarna om svenska unga män och invandrarflickor som han ska prata om? Enligt Expos nya utbildningsvideo sägs ju svenska unga män vilja bromsa hatet i samhället, medan invandrarflickor vill brömsa kunskapen i samhället. Hur var det med fördomarna Expo?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0