Klappjakten - Lucka 7

Klappjakten fortsätter: Svara på frågan nedan så har du chansen att vinna dagens julklapp.
Bästa svar vinner!Nämn ditt bästa exempel på hur man kan praktisera nationell
solidaritet i sin vardag gentemot sina medmänniskor.

 
Det vinnande svaret skrevs av "Kim Petrusson":
"Genom att varje dag iaktta ens egna tankar om sina medmänniskor. Att i tanken upprätthålla en mildhet och nyfikenhet gentemot de människor man träffar dagligen. Lyckas man med detta kommer de goda handlingarna automatiskt. Och då inte ur en altruistisk offermentalitet, utan genom ett äkta värde".

Vinsten är en ask med "machopiller".

Grattis!


Kommentarer
Postat av: Jonas

Genom att vara en hjälpande hand för de som behöver.

2010-12-07 @ 11:58:43
Postat av: Kim Petrusson

Genom att varje dag iaktta ens egna tankar om sina medmänniskor. Att i tanken upprätthålla en mildhet och nyfikenhet gentemot de människor man träffar dagligen. Lyckas man med detta kommer de goda handlingarna automatiskt. Och då inte ur en altruistisk offermentalitet, utan genom ett äkta värde.

2010-12-07 @ 20:51:34
Postat av: Jonas A

Vet inte om detta är mitt bästa exempel, men det behöver inte handla om några stora saker. Utan solidaritet ligger i att man hjälper sina medmänniskor med det man kan hjälpa till med. Ett lite exempel ur min egen vardag.

Idag hjälpte jag och min arbetskamrat några plåtslagare, vi aldrig tidigare träffa, som arbetade med att knackade ner istappar genom att låta dem låna våra egna verktyg i de 5 minuter de behövde. De hade inte bett om vår hjälp men blev förstås tacksamma när vi uppmärksammat att de saknade vissa verktyg.

På kvällen när vi kom hem så hjälpte vi en äldre herre med att skotta bort snövallarna som plogbilen lyckats ploga upp runt hans bil. Vilket gjorde att han kunde ta sig ut från parkeringen.

Som sagt det är småsaker för oss, men betyder mycket för dem som får den lilla hjälp de behöver.2010-12-07 @ 21:03:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0