DO ser till att invandrarpojke får 75.000:-

En västsvensk kommun och diskrimineringsombudsmannen (DO) har kommit överens om en förlikning där en utländsk pojke kommer att få 75.000 kronor. Detta för att han under flera år sägs ha blivit trakasserad av sina klasskompisar för sin etnicitets skull. 

Enligt pojken själv så började de andra eleverna redan på lågstadiet att kalla pojken för en rad tillmälen som ”neger”, ”nigger”, ”blatte”, ”negerjävel” och ”svartskalle”. Det fortsatte tydligen under mellanstadiet och var känt för nästan alla i personalen vid skolan. Pojkens föräldrar uppger i  sin anmälan till Skolverket att de varit fullt medvetna om att sonen oftast varit fullt delaktig i de olika konflikter som varit vid skolan. Enligt deras egen utsago har de tagit detta på stort allvar och pratat mycket med sonen om det, men skolan har enligt deras egen uppfattning inte visat "samarbetsvilja eller positivt gensvar under de perioder pojken ansträngt sig för att uppföra sig bättre."

Föräldrarna menar att skolans personal, oförstående för kränkningarna, sagt till dem att han får skylla sig själv. Även vid de få tillfällen då han blivit påhoppad utan att provocera. Detta sedan pojken fått en högljudd utskällning av skolans biträdande rektor och två lärare. Pojken hade precis fått dödshot och skällsord ropat efter sig, men då fått höra att han hade sig själv att skylla. Rektorn ansåg att anmälan var löjlig då pojken själv som oftast startat många av bråken, och eleverna som hotade pojken behövde aldrig be om ursäkt.

Pojken och hans familj kommer att flytta från kommunen i dagarna. Förvaltningschefen i den västsvenska kommunen försäkrar fullt ut att ingen inblandad har haft något ont uppsåt. Enligt honom är det ingen som med uppsåt har gjort något felaktigt eller velat diskriminera någon.

Alltså kommer en utländsk pojke att bli 75.000:- rikare för att han blivit fått olika tillmälen efter sig till följd av ett dåligt beteende. Frågan är om detsamma skulle gälla det motsatta, att en ung svensk kille får 75.000:- efter att ha blivit retad, hånad, trakasserad och misshandlad av invandrargäng i skolorna. Något som händer varje dag i vårt avlånga land.
Tror ni det? Tror jag det? Knappast.

Kommentarer
Postat av: Dan Eriksson

Självklart inte. Vi är ju en majoritet i Sverige och ska därför inte skyddas. Om vi sedan är i minoritet på den skola det gäller, eller den stad där det hela utspelas, är inte intressant. Inte heller att vi (vi "vita") är en minoritet i världen spelar heller någon roll. För det har makten bestämt.Grattis.

2010-11-18 @ 19:57:54
URL: http://www.dan-eriksson.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0